Je bent hier
Home > Gastblog artikelen > Advertorial - Sponsored > Zo maak je de baby-/kinderkamer veilig

Zo maak je de baby-/kinderkamer veilig

In de babykamer of kinderkamer is de veiligheid van je kind natuurlijk het allerbelangrijkst. Je wil immers niet dat je kleintje iets overkomt als jij er even niet bent. Hier vind je vier handige tips voor een veilige baby- en kinderkamer. Ook lees je hoe een goed alarm in huis hieraan kan bijdragen.

Zo maak je de baby-/kinderkamer veilig

Tip 1: Maak je huis inbraakproof
Een veilige plek om te spelen en slapen begint bij de voordeur. Daarom is het zo belangrijk om een professionele alarminstallatie in huis te halen. Een slim systeem waakt 24/7 over je huis, is huisdiervriendelijk, en schakelt zichzelf automatisch in en uit. Op deze manier is je gezin een stuk beter beschermd tegen inbrekers. Maar ook bij een brand- of paniekalarm wordt er meteen een alarmmelding verzonden. Je kunt dus bij allerlei soorten noodgevallen op hulp rekenen. En met dat idee in je achterhoofd slaap je als moeder toch een stuk rustiger.

Tip 2: Beveilig deuren en ramen
De deuren en ramen in de babykamer zijn gevaarlijke plekken. Dus beveilig deze zo goed mogelijk. Plaats deur- en scharnierblokkeerders zodat de vingers van je kleine spruit niet tussen de openingen bekneld kunnen raken. En plaats de meubels niet te dicht bij de ramen. Anders kan je kindje erop klimmen en zo makkelijk bij het raam komen – met allerlei valgevaar als gevolg.

Hangen er gordijnen in de kinder- of babykamer? Zorg dan dat de gordijnrails goed vastzitten aan het plafond. Kinderen trekken soms maar al te graag aan de lange lappen stof, waardoor de hele boel gewoon naar beneden kan storten.

Tip 3: Pas op met planten
Baby’s en peuters zijn dol op nieuwe dingen ontdekken. Vaak stoppen ze uit nieuwsgierigheid dan ook van alles in hun mond. Hou hier rekening mee als je planten wil neerzetten in de babykamer. Sommige planten kunnen namelijk giftig zijn. Die zijn dus niet babyproof. Ook een mond vol potgrond is nooit echt lekker of goed voor kleintjes. Plaats planten daarom het liefst op een plek waar je kindje niet bij kan. Wil je volledig voor veiligheid gaan dan zijn kunstplanten ook goede alternatieven.

Tip 4: Liever geen losse spullen
Losstaande spullen kun je ook beter niet in de kinderkamer zetten. Denk aan lampen, tafeltjes en andere woonaccessoires. Zodra baby’s rechtop kunnen staan, kunnen ze op dit soort voorwerpen gaan klimmen. En als je kindje zich aan een losstaand meubel optrekt, dan kan dit makkelijk verschuiven en op je kind vallen. Zet losse spullen en meubels daarom buiten handbereik of gewoon in een andere kamer.

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

 

Volg jij mij al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top