Je bent hier
Home > Gastblog artikelen > Advertorial - Sponsored > Zo kun je als gezin op energie besparen

Zo kun je als gezin op energie besparen

Vooral in de koude wintermaanden verbruiken wij met z’n allen in huis veel meer energie. En dat de energiekosten bij huishoudens met kinderen hoger ligt is denk ik ook niet zo gek. Zo draait in een gezin de wasmachine vaker en staat de verwarming niet enkel vaker aan maar is de temperatuur in huis ook nog eens hoger. Allemaal factoren die invloed op jullie energiekosten hebben. Ben jij nou ook op zoek naar bespaartips, lees dan vooral verder. In dit artikel geven wij namelijk 4 onmisbare tips om jullie energieverbruik flink te verminderen.

Gezamenlijke afspraken maken

Wat is nou de ideale temperatuur voor in huis? Dat verschilt per gezin maar gemiddeld ligt dit ergens tussen de 20 en 22 graden. Hoe lager de temperatuur des te beter voor jouw portemonnee maar ook een constante temperatuur kan behoorlijk schelen. Het is daarom belangrijk om gezamenlijk te beslissen welke temperatuur het meest comfortabel is voor iedereen. Hierdoor hoef je de thermostaat minder vaak bij te stellen en dat scheelt in energiekosten. De meeste energie gaat namelijk naar het heropstarten van de verwarmingsketel, hoe vaker je de thermostaat aanpast hoe vaker de verwarmingsketel opnieuw moet worden opgestart. Een andere manier om energie te besparen is om de thermostaat ´s nachts te verlagen als je gaat slapen of als je langer van huis bent.

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kun je ook besparen op energie. De voordelen van een slimme thermostaat zijn dat hij je vaste schema en gewoonten leert kennen en zich daarop aanpast. De slimme thermostaat registreert of je wel of niet thuis bent en past op basis van deze informatie de temperatuur aan.

Veranderen van energieleverancier

Als gezin kun je jaarlijks heel wat kosten besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier. Soms kun je tot wel 500 euro besparen per jaar. Het loont dus om elk jaar je huidige energiecontract te vergelijken met andere aanbieders. Dit kun je bijvoorbeeld doen op Overstappen.nl , deze site vergelijkt onder andere energie.

Bijstellen van de cv-ketel

Naast het kiezen van de juiste energie leverancier is het ook belangrijk om je cv-ketel te laten controleren door een monteur. De cv-ketel kan door een monteur opnieuw worden ingesteld zodat je geen onnodige energie verspilt. Het controleren van cv-ketel is niet alleen nodig als je energie wilt besparen. Ook voor de veiligheid van je gezin is het erg belangrijk om de cv-ketel elk jaar te controleren. Een slecht onderhouden cv-ketel kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen, bijvoorbeeld koolstofmonoxide vergiftiging. Het is daarom slim om een onderhoudscontract af te sluiten. Een onderhoudscontract zorgt niet alleen voor een veiligere cv-ketel, maar je bespaart ook meer energie. Daarnaast word je sneller geholpen als er een probleem is en verleng je de levensduur van de cv-ketel.

Meestal kun je een onderhoudscontract afsluiten bij de leverancier van de cv-ketel. Hoe vaak de cv-ketel gecontroleerd moet worden is afhankelijk van de fabrikant van de cv-ketel. Het is een goed idee om een installateursbedrijf te kiezen dat OK CV gecertificeerd is. Hierdoor weet je zeker dat een monteur goed werk levert en alle controles juist uitvoert.

 

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top