Je bent hier
Home > Gastblog artikelen > Advertorial - Sponsored > Zo creëer je een gezond en efficiënt kantoor

Zo creëer je een gezond en efficiënt kantoor

Natuurlijk is het kantoor een werkplek, maar hoe prettig is het als je met plezier op je werkplek verblijft? Wanneer je thuiskantoor zo is ingericht dat je er graag bent, dan is dat zeker een extra motivatie voor de werkzaamheden die hier verricht moeten worden. Een efficiënte plek is belangrijk, maar zeker ook een gezond kantoor. Een efficiënte en gezonde werkomgeving heeft namelijk een positieve invloed op het werken. Soms zijn er maar een paar kleine aanpassingen voor nodig, om van je thuiskantoor een ‘Healthy Office’ te maken. Maar waar moet je op letten als je je thuiskantoor zo gezond en efficiënt mogelijk wilt maken?

Stap voor stap naar een gezondere plek

Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door de licht- en luchtkwaliteit te verbeteren of door te kiezen voor ergonomische meubelen. Daarnaast zijn er nog slimme technologieën die gericht zijn op duurzaamheid en efficiënt energiegebruik. De meest simpele stap is eigenlijk om te zorgen dat de kantoorruimte netjes, schoon en overzichtelijk is. Voldoende opbergruimte, maar ook een ruime werkplek. Natuurlijk hoef je niet alles in één keer te veranderen, maar iedere stap naar een gezondere en efficiëntere plek is een vooruitgang.

Ontspanning zorgt voor een gemotiveerde inspanning

De werkzaamheden op je thuiskantoor zijn meestal een belasting voor de geest, maar soms zorgen klachten van fysieke aard, bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding of ongeschikt meubilair voor extra belasting.  Ergonomisch verantwoorde stoelen kunnen veel problemen voorkomen. Ook bureaus en/of computers op de juiste hoogte kunnen de klachten enorm verminderen. Tussendoor even kunnen ontspannen is ook belangrijk. Net zoals voldoende beweging. Even de trap op of af moeten voor een lekker bakje koffie is helemaal niet zo erg. De hele dag in één houding zitten wel. Zorg voor vaste pauzes en genoeg ruimte tussendoor om even te relaxen.

Opgeruimd staat netjes

Efficiëntie wordt ook bereikt door een opgeruimd kantoor. Alles moet gemakkelijk te vinden zijn en overzichtelijk worden opgeborgen. Dit geeft rust in de ruimte, maar ook in je hoofd.
Neem al deze informatie mee met het inrichten van de werkplek, zowel in zijn geheel als voor een aparte ruimte. Het resultaat is een goede werksfeer en een gezond en efficiënt thuiskantoor.

Heb jij nog tips voor een efficiënt thuiskantoor?

 

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top