Je bent hier
Home > Columns > Woord van de Maand: Vieze Sokken

Woord van de Maand: Vieze Sokken

Die andere tijd van de maand. Nee niet die tijd, maar tijd voor mijn maandelijkse column.

De opwarming van de aarde is waarschijnlijk het grootste probleem waarmee onze planeet te kampen heeft. Al hoewel ik verwacht dat als we zouden stoppen met het brengen van onze kinderen van en naar hockeytrainingen en wedstrijden, de aarde onmiddellijk zou terugschieten naar de ijstijd. Dus dit najaar, ga ik in plaats van het boycotten van de favoriete sport van mijn zoon en dochter andere maatregelen treffen voor het verminderen van kooldioxine-uitstoot en het besparen van energie. Zodat in ieder geval de ijskap in tact kan blijven. Ik heb bedacht dat als ik de invloed van mijn gezin op het milieu enig sinds kan verminderen, dat dit niet alleen de aarde zal helpen; maar het zou ook zo maar eens kunnen zijn dat het ook mijn leven verbeterd.
In mijn zoektocht naar koolstofneutraliteit, heb ik besloten dat ik stop met stofzuigen. Het blijkt namelijk dat een soortgelijke stofzuiger als die van mij, per maand maar liefst 800 watt aan elektriciteit op zuigt. Op die manier kunnen de hondenharen onder de bank en de stofvlokken op de grond zorgen voor een extra isolatielaag. Kortom een win, win situatie. Zodra er bezoek komt doe ik de lichten uit (nog meer energie besparing) en doe een kaars aan. Lekker gezellig. De tijd die ik bespaar met stofzuigen kan ik gebruiken om te relaxen en televisie te kijken.(gebruik slechts een luttele 180 watt per maand) Wie had ooit gedacht dat het kijken naar Koffietijd en Eigen Huis en Tuin zou bijdragen tot een beter milieu. Daarnaast heb ik de frequentie van het aantal wasbeurten per maand drastisch verminderd. In een maand met gemiddeld gebruik (en mijn gezin zit ver boven gemiddeld) verbruikt een wasmachine 6000 liter met vervuild water en daarnaast nog een zo’n 600 watt aan elektriciteit. De droger verbrandt zo’n onthutsende 13.000 watt per maand. Dus als de kinderen klagen: “Mamaaa ik heb geen schone sokken meer!” Zeg ik gewoon. “Draai ze maar om dan kun je ze nog een week aan. Het zelfde geldt voor ondergoed. Al Gore zou trots op me zijn.
Het doet me goed dat mijn gezin nu zoveel doet voor een beter milieu. Persoonlijk denk ik dan ook dat deze manier van het huishouden, een echte bijdrage kan leveren. Soms betekend het gewoon dat je meer kunt doen door veel minder te doen. En dat is een opoffering die ik er graag maak voor een beter milieu.

2 thoughts on “Woord van de Maand: Vieze Sokken

  1. Kijk eens een milieu bewusten dame. Wel een beetje wat overdreven ” sokken omdraaien en dan kun je nog een week mee”.

  2. Hoi Ger, Het was de bedoeling je aan het lachen te maken met deze, uiteraard over de top geschreven, column. Echter als je het leest ga je toch weer even nadenken wat je ook alweer allemaal verbruikt aan water en electriciteit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top