Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Winkel- en cadeautip: Otentic Perfumes

Winkel- en cadeautip: Otentic Perfumes

De klok is een uur vooruit gezet, de vogeltjes fluiten en de zon laat zich eindelijk weer wat vaker zien. Yes, het is LENTE! Ik heb dan altijd zin om mijn kledingkast lenteproof in te delen, andere make-upkleuren te kiezen én andere, nieuwe geuren te dragen.

Mocht je binnenkort een bezoekje brengen aan Amsterdam, slenter dan niet alleen maar door de welbekende Kalverstraat, maar loop dan ook even langs Otentic Perfumes. Een prachtige, strak ingedeelde winkel op de hoek van de Keizersgracht en Hartenstraat, compleet gevuld met maar liefst 65 (verrukkelijk ruikende!) parfums.

Ach, een parfum. Wat is daar nu bijzonder aan? Daar zijn toch ook al die andere parfumerieën voor? Jawel, maar een nadeel van al die overbekende, veelal commerciële geuren, is dat je al snel kunt denken: ‘Ah, daar loopt een Chanel no 5’ (ook lekker overigens) en niet: ‘Jeetje, wat ruikt hij/zij lekker, welk parfum is dát?’

Deze parfums zijn echt uniek en bijzonder, en dus zeker niet op afstand te herkennen. Alleen al om het gegeven dat het geen uitgesproken vrouwen- óf mannengeuren zijn. Bovendien draait het bij Otentic perfumes niet alleen maar om een mooie verpakking, perfect geconstrueerde flacons of andere bling bling, maar vooral om het parfum zélf.

Maar hoe ga je kiezen tussen zoveel bouquets? Dat lijkt op het eerste gezicht best lastig als je al die betoverend uitgestalde flacons ziet staan, maar dat viel mij alleszins mee. De parfums zijn namelijk ingedeeld in acht genres. Elke genre bevat acht parfums, die passen bij de geurgroep:

  • Arborath – hout, wierook
  • Aguamondo – oceaan, zuurstof
  • Elegantia – poederig, elegant
  • Fyori – bloemig, romantisch
  • Grasslands – aards, kruidig
  • Lemonia – fris, citrus
  • Sedux – zoet, fruitig
  • Sensuali – oriëntaals, vanille 

Daarnaast heb je bij Otentic een speciaal parfum, namelijk ‘Anno 1785’. Anno 1785 is de moeder aller parfums en bevat luxueuze, oude ingrediënten die een beetje vergeten zijn.

Voor elk parfum staat een glazen ‘bolletje’, waar het parfum in ‘opgesloten’ zit. Op deze manier ruik je de pure geurnoten en niet de alcohol. Zonder de alcohol raakt je neus ook minder snel overprikkeld. Maar mocht dat eenmaal gebeuren, dan kun je even ruiken aan de koffiebonen om de boel weer te neutraliseren. Nog beter: ruik even aan de binnenkant van je arm! De geur van je kleding is al dermate vermengd met je eigen huidsgeur, dat dit al voldoende is om je neus te ‘resetten’. Ook wordt geadviseerd de parfums niet diep op te snuiven, maar héél even vluchtig te ruiken.

Heb je meerdere favorieten gevonden maar kun je nog niet kiezen? Nieuw bij Otentic is de ‘Carrousel’. Zo kun je maar liefst vijf unieke geuren kiezen, elk in kleinere flaconsprays. Zo heb je voor elke gelegenheid of stemming een passend parfum. De flesjes zitten in een luxe box en kun je bijvoorbeeld ook leeg cadeau doen, zodat de persoon zelf de flesjes kan laten vullen met de parfums van zijn of haar keuze. Hoe leuk is dat!

Heb je een favoriet gevonden, maar wil je graag weten wat erin zit? Boven elke geurgroep hangt een grote touchscreen, waar je kunt ontdekken welke geurnoten jouw favoriete geur bevat. En het zal je verbazen wat er allemaal in zit.

Zo zou je bij de citrusachtige ‘Lemonia’-groep misschien verwachten dat je vooral aroma’s gaat ruiken die je doen denken aan afwasmiddel. En bij de ‘Aguamondo’-groep verwacht je wellicht geuren die je doen denken aan toiletverfrisser. Maar niets is minder waar! Ik houd normaal gesproken meer van poederige, zoetige parfums, maar mijn voorkeur ging gek genoeg juist o.a. uit naar het rijtje ‘Lemonia’.

Marie José, de leidinggevende van de winkel (en tevens mijn lieve oud-collega uit de tijd dat we samenwerkten bij The Body Shop!), hielp me te kiezen door mijn drie gekozen favorieten op verschillende lichaamsdelen te verstuiven, en een kleine tien minuten te wachten.

Uiteindelijk is mijn neus gevallen voor een heerlijk bouquet uit de poederige ‘Elegantia’-genre, nummer 2 van de 8. En wat schetst mijn verbazing? De eerste noot die mijn grote favoriet bevat, is niets minder dan….citroen! Daarnaast ‘Fleur D’ Orange (oranjebloesem), Rose (roos), Prune (pruim) en vanille.

Dat maakt Elegantia 2 dus niet alleen fris en fruitig, maar toch ook poederig, bloemig, zwoel en íetsje zoetig, waar ik normaliter juist zo gek op ben. Wat mij betreft de ideale lentegeur, maar zeker ook een parfum om dagelijks te dragen. Ook niet onbelangrijk: de geur blijft de hele dag om je heen hangen zonder bij te spuiten; toen ik ’s avonds mijn bed indook rook ik de geur nóg.

Extra leuk is dat de geurnoten ook op de zijkant van de flacon staan vermeld. Dat heb ik nooit eerder gezien bij de rest van mijn parfum-collectie.

Kortom: zoek je een nieuw parfum dat écht uniek ruikt en niet uit duizenden wordt herkend? Of zoek je een cadeau voor moederdag, verjaardag of andere speciale gelegenheid? Loop dan echt even binnen om te ontdekken welk parfum het beste bij hem, haar of bij jezelf past, en/of bezoek de website www.otenticperfumes.com voor meer informatie. Heerlijkheid gegarandeerd.

Elegantia 2 heeft een prijs van € 69 voor een flacon van 50 ml.

Keizersgracht 233, 1016EA Amsterdam, info@otenticperfumes.nl +31 20 320 82 25

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top