Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Wat je peuter vertelt – Tracy Hogg & Melinda Blau

Wat je peuter vertelt – Tracy Hogg & Melinda Blau

Begrijp (de taal) van je peuter. Een uniek, praktisch en helder handboek dat enkele basisregels geeft die het leven van ouders een stuk rustiger en gezelliger maken.
De  nachtmerrie van elke ouder: een peuter ligt in de supermarkt gillend op de grond omdat hij of zij het felbegeerde snoepje niet krijgt. Wat moet je doen? Toegeven of voet bij stuk houden? Het laatste is makkelijker gezegd dan gedaan als alle ogen op je gericht zijn…
Tracy Hogg leert je op simpele en doeltreffende wijze de opvoeding af te stemmen op het unieke karakter van jouw kind. Door goed naar je peuter te kijken en te luisteren kun je zijn of haar gedrag beter begrijpen, conflictsituaties voorkomen en woedeaanvallen op een rustige manier in de kiem smoren. Alle problemen waar je voor komt te staan met je peuter komen aan bod: het niet willen eten of slapen, het zindelijk worden, het wennen aan een nieuwe baby en vele andere zaken waardoor ouders van hun slaap, gemoedsrust en tijd voor elkaar beroofd worden.

Deze handleiding is zeer geschikt voor ouders die met de handen in het haar zitten en niet meer weten wat te doen met hun peuter. Zo lees je onder andere over het peuterfluisteren, houden van je peuter, een mantra voor dagelijks gebruik, hoe je het touwtrekken met je peuter beperkt en hoe je een peuter zelfbeheersing aanleert. In 9 hoofdstukken legt de auteur uit hoe om te gaan met herkenbare situaties voor elke ouder. Het geheel wordt aangevuld met tips, vragen die je met jezelf confronteren en verhalen uit de praktijk.

De situaties zijn in heldere taal omschreven. Het boek barst van de herkenbare momenten die voorbij komen tijdens het opvoeden van je kind. Wat de handleiding zo veelzijdig maakt zijn de vele voorbeelden uit de praktijk die omschreven worden. De vreugde, frustratie en soms ook boosheid die je voelt, komen allemaal voorbij en vooral hoe je het beste hiermee om kunt gaan. Dit boek is dan ook uitermate geschikt voor elke ouder die aan zichzelf durft toe te geven het soms ook niet meer te weten. Het opvoeden van een peuter kost nu eenmaal veel tijd en energie, iets dat wij als ouders er graag voor over hebben, omdat wij van onze peuters nu eenmaal een mooi mens willen maken.

2 thoughts on “Wat je peuter vertelt – Tracy Hogg & Melinda Blau

  1. hallo! Ik ben naarstig op zoek naar dit boek. Hij is niet meer in druk en 2e hands op marktplaats is ie gwereserveerd dorr iemand anders en is het over en uit. Wie oh wie kan mij helpen aan dit boek??

  2. Ik heb een exemplaar hier liggen. Je kunt me mailen als je wilt (evataam_670@hotmail.com).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top