Je bent hier
Home > Columns > Vriendschap of toch niet ???

Vriendschap of toch niet ???

Het leven zou het leven niet zijn als het niet vol zou zitten met verrassingen. Zo ook ons leven, absoluut niet erg, sterker nog, het wordt er alleen maar beter op!
Ken je dat: een vriendin die achteraf helemaal nooit een échte vriendin is geweest?
Sterker nog, als je eenmaal uit die klauwen vandaan bent voel je rust en vrijheid; wat is dat heerlijk.
Niet langer zit ik opgescheept met een monster die al mijn energie opvreet.
Jarenlang ben ik ervoor gewaarschuwd, iedereen heeft me erop gewezen en nu besef ik meer dan ooit dat ze tóch gelijk hadden.
Uiteindelijk ben ik er dus met pijn en moeite achtergekomen dat deze vriendschap me meer kost dan biedt.
Het enige wat me enigszins tegenhield waren onze kinderen die altijd leuk met elkaar konden spelen, maar goed, dat woog niet op tegen de minpunten.
Einde vriendschap dus en wat schetst mijn verbazing: ik vind het heerlijk. Ik geniet van de rust, ik voel me vrij, geen druk meer van bovenaf, ik zit weer vol energie en dat merken mijn kinderen ook. Niet alleen hebben ze weer mijn volledige aandacht thuis maar we doen ook zo veel leuke dingen buitenhuis waar ik eerder de energie niet voor op kon brengen.
En wonderbaarlijk genoeg hebben mijn kinderen nooit meer gevraagd om hun “vriendjes”. Ik denk dat mijn kinderen het net zo heerlijk vinden als ikzelf!

Ons leven is veranderd en absoluut in positieve zin, en dat zien we overal in terug. Niet alleen worden vriendschappen hechter maar zelfs de familiebanden worden sterker (en dat was al meer dan goed!).
Ons gezin is weer tot rust gekomen.
We kunnen genieten van elkaar, van onze familie en onze vrienden en dat doet goed. Heel goed zelfs!

Geschreven door: Marcella van Beusekom

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Vriendschap of toch niet ???

  1. Mooi geschreven en ik weet er alles van…. Ik wist meteen dat jij het geschreven had, maar het hadden mijn woorden kunnen zijn!

  2. Er zijn inderdaad van die vriendschappen waar je totaal niet gelukkig van wordt. Kosten meer energie dan dat je er uithaalt. Zulke vriendschappen moet je ook gewoon verbreken. Echte vriendschap moet van beide kanten komen en je moet er goed bij voelen.

    Marcella, goed van je dat je de moed had om deze vriendschap te verbreken.

  3. Dank jullie wel! t heeft wat moeite gekost maar het is t waard geweest!

  4. Moedig stukje. Ik ken het ook. Doordat we zelf veranderen, veranderen de vrienschappen ook. Als er geen balans meer is of je moet consequent meer geven dan je terug ontvangt is dat op den duur de vriendschap niet meer waard. Helemaal mee eens dus!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top