Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Vier onmisbare keukenapparaten die wij niet hebben

Vier onmisbare keukenapparaten die wij niet hebben

Anno nu zijn er een boel keukenapparaten verkrijgbaar die volgens velen absoluut niet in je keuken mogen ontbreken. Apparaten dat het leven makkelijker dienen te maken en veel tijd schijnen te besparen. Voor velen onmisbaar maar ondanks dat ik dagelijks veel uurtjes in de keuken doorbreng ontbreken deze apparaten evenmin in onze keuken. Ik zette de vier – volgens velen onmisbaar- apparaten die in onze keuken ontbreken op een rijtje. Benieuwd welke dat zijn? Kijk maar mee!

Vaatwasser
Voor velen echt een must in huis en dat verklaard gelijk ook de ongeloof wanneer ik meedeel dat wij, een gezin van 7, geen vaatwasser hebben. Anno nu is het hebben van z’n ding in je keuken meer regel dan uitzondering. Voor ieder gezin is dat natuurlijk anders maar ik ben nog steeds van mening dat een vaatwasser voor ons niet nodig is. Hebben de kinderen ook wat te doen in huis, we willen uiteraard niet dat zij zich gaan vervelen… En zelf vind ik afwassen ook niet bepaald erg, ik vind het zelfs fijn om te doen wanneer ik mijn gedachten op een rijtje wil zetten. Noem mij maar ouderwets…

Waterkoker
Er was eens een lange tijd geleden dat ik als theeleut niet zonder een waterkoker kon. Inmiddels doe ik al weer heel veel jaartjes zonder. Voor mij werkt een (aparte) gewone pan veel beter. Het is veel makkelijker te onderhouden en vuil en kalk is goed zichtbaar. Als er iets is waar ik namelijk echt niet tegen kan is het wel kalk. En de hoeveelheid kalk dat zich in een waterkoker ophoopt is mij teveel. En zie het maar eens geheel schoon te krijgen. Nee, voor mij werkt een aparte pan om water in te koken prima. 

Rijstkoker
Vooral toen ik op kamers woonde vond ik het gebruik van een rijstkoker ideaal. Ook dit product heb ik jaren lang gebruik van gemaakt. Tot dat het beste ding op een dag onverwachts stuk ging en ik op dat moment een pan moest inzetten. Het gebruik van een pan beviel mij zo goed dat ik niet meer terug naar een rijstkoker ben gegaan. Inmiddels koken wij al heel wat jaartjes onze rijst in een gewone pan en een reden om hiermee te stoppen zie ik niet.

Personenweegschaal
Het laatste item is weliswaar geen keukenapparaat maar wel een apparaat dat bij velen een vaste plaats in huis heeft. Nee, ik heb nooit een weegschaal in huis gehad en wat mij betreft komt het er ook nooit in. Voor iedereen is dat natuurlijk anders maar persoonlijk zie ik de nut van een personenweegschaal in het algemeen niet zo. Ook heb ik nooit begrepen waarom mensen zich om een paar kilootje enorm druk kunnen maken. Want wat maakt het nou uit of je bijvoorbeeld 60 of 63 weegt? Het gaat er wat mij betreft om dat ik mij in mijn eigen lichaam lekker voel. Aan mijn lichaam en kleding merk ik wel of ik wat aangekomen ben. Voel ik mij daar niet prettig bij, dan let ik simpelweg op wat ik eet. En iets meer bewegen doet overigens ook wonderen. Werkt prima voor mij….

Welke apparaat is in huis voor jou echt onmisbaar?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top