Je bent hier
Home > Lifestyle > Gespot > Verslag – Lancering Efteling-app

Verslag – Lancering Efteling-app

efteling-appEen Efteling-app kon in de wereld van de app’s natuurlijk niet langer ontbreken. En eindelijk was het dan zover. Afgelopen maandag 18 november, reisden we op uitnodiging van de Efteling naar het park. Namens Mommyonline.nl mochten we de gloednieuwe Efteling-app testen, en dat hebben we zeker gedaan.

Wat is de Efteling-app
De Efteling-app is een handige en functionele app die je bezoek aan het grote park vergemakkelijkt. De app kun je op je smartphone downloaden en heeft een vernieuwde plattegrond die, terwijl je door het park wandelt, de actuele informatie toont van attracties en activiteiten in de buurt. De app bevat wachttijden, route- en praktische informatie om echt alles uit een dagje Efteling te kunnen halen.

Wanneer ik met de kinderen in een attractiepark ben vind ik het belangrijk om tot bepaalde informatie te beschikken. Zo vind ik het belangrijk om de nodige informatie over de attracties te hebben. Mijn kinderen zitten in de leeftijdscategorie van 3 tot 13 jaar en de jongsten mogen vanzelfsprekend niet overal in. De Efteling-app geeft een plattegrond met alle attracties tezamen en met korte informatie erover, bijvoorbeeld wat voor een attractie het is en indien van toepassing hoe lang je moet zijn om erin te mogen. Daarnaast kun je wachttijdinformaties inwinnen; zo kun je goed inschatten of het verstandig is om richting desbetreffende attractie te lopen of toch maar eerst elders te gaan om lang wachten te voorkomen.

efteling toilettenVerder vind ik het, zoals iedere ouder met jonge kinderen, belangrijk om te weten waar in de buurt een toilet te vinden is en dit uiteraard zonder een zoektocht voorafgaand. De app toont je, waar je ook bent in het park, zonder gedoe waar toiletten te vinden zijn en zo kun je dus direct de juiste richting op naar de dichtstbijzijnde toilet. Voor mij scheelt dit zeker heel veel frustratie.efteling eethuisAlhoewel ik de kinderen tijdens een dagje attractiepark zo min mogelijk laat drinken om zo de vele toiletbezoekjes te verminderen, met vijf kinderen gaat hier namelijk veel tijd inzitten, hoort lekker eten en drinken er helemaal bij. Ook in het geval van het vinden van de juiste eet- en drinkgelegenheden biedt de app uitkomst. De Efteling-app toont je de diverse eethuisjes en wat voor soort voedsel daar verkrijgbaar is. Binnen enkele ogenblikken weet je waar je bijvoorbeeld pannenkoeken, ijsjes of patat kunt vinden. Eet smakelijk dus!efteling attractieNaast dit, en vele ander functies, geeft de Efteling-app je praktische informatie zoals parkeren en tarieven, huurmogelijkheid van wandelwagens en tarieven, wat te doen bij (het vinden van) verdwaalde kinderen, EHBO en info voor bezoekers met handicap. Ook erg leuk is dat je de weervoorspelling op de app kunt terugvinden.

efteling appEen bezoekje aan de Efteling is voor zowel klein als groot een belevenis en met deze app kun je er nog meer uithalen en het zo extra leuk maken. Ik moet zeggen dat ik zeker over de Efteling-app te spreken ben. Mits je geen microsoft als besturingssysteem hebt, deze is daarvoor namelijk niet geschikt, is de app hartstikke handig. Het zal voor sommige mensen wel even uitzoeken zijn maar wanneer je de app eenmaal doorhebt zul je er veel profijt van hebben.

Het gebruik van het eigen Efteling-netwerk is wel aan te raden; maak je gebruik van je eigen netwerk dan kan de app nogal traag reageren. Met het eigen Efteling-netwerk heb je hier gelukkig geen last van. Ook leuk is de mogelijkheid om favoriete locaties te markeren.

Thuis kun je overigens ook de Efteling-plattegrond doornemen en zo bijvoorbeeld de locaties van attracties (alvast) ontdekken.

De medewerkers van Efteling hebben laten weten dat de Efteling-app nog verder zal worden uitgebreid, de ontwikkeling houdt hier dus niet op. Ik ben benieuwd met welke opties zij nog meer zullen komen. Voor nu zeg ik: goed bezig, Efteling!

De Efteling -app is in de app-store te downloaden.

Ben je weleens naar de Efteling geweest?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Verslag – Lancering Efteling-app

  1. Wat een leuke app!
    Wij gaan ieder jaar minstens twee keer dus inmiddels vind ik alles met mijn ogen dicht hihi! Heb m niet echt nodig dus maar wel heel leuk! 😀

  2. Wat leuk een app ervan! Ik heb er echt al JAREN niet meer geweest maar wil er zeker nog eens heen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top