Je bent hier
Home > Baby & Kind > Verkiezing Speelgoed en Spellen van het jaar 2019: stem en win leuke prijzen

Verkiezing Speelgoed en Spellen van het jaar 2019: stem en win leuke prijzen

Het is eindelijk dan zover! Je kunt vanaf nu op jouw favoriete speelgoed stemmen. Ook dit jaar wilt Stichting SpeelGoed Nederland veel aandacht voor goed spelen. Ieder jaar komen vele nieuwe items op de markt en dat maakt het niet gemakkelijk voor (groot)ouders een weloverwogen keuze te maken. Hulp bij de keuze is gewenst. Dat is dan ook een belangrijke reden waarom ieder jaar de Verkiezing Speelgoed van het Jaar wordt gehouden. Gisteren vond de Influencersdag, een middag bedoeld als aftrap van de stemperiode, plaats en wij waren uitgenodigd.

Een middag gericht op goed speelgoed voor jong en oud, onder de aandacht brengen bij pers, bloggers en kinderen. Dat was de doelstelling van de Influencersdag dat gisteren plaatsvond bij Spelekids, een leuke indoorspeeltuin in (’t Gooi) Loosdrecht. Een toffe locatie waar de kinderen zich overigens prima konden vermaken. Hier kregen we informatie en konden we kennis maken met de genomineerde artikelen. Maar ook mochten de aanwezige kinderen met alle genomineerde speelgoed spelen en zo zelf ontdekken welke speelgoed bij hen favoriet is. Uiteraard hebben mijn meiden zich met diverse toffe speelgoed vermaakt en hebben ze na afloop een goodiebag met genomineerde spellen meegekregen om thuis verder mee te spelen.

Kim Kötter gaf de startsein door op de knop te drukken, hierna ging dus het stemmen op de website officieel van start. Iedereen kan vanaf nu stemmen op het favoriete speelgoed en maakt daarbij kans op een genomineerd artikel. De organisatie van de verkiezing hoopt vanzelfsprekend op heel veel stemmen! Vergeet daarom vooral niet om jouw stem uit te brengen. En wie weet houd je nog iets leuks aan over. Stemmen dus!

Verkiezing Speelgoed en Spellen van het jaar 2019

Ruim 40 jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Want speelgoed verdient het om op een positieve manier onder de aandacht te komen van pers en consument.

Vakjury
Ieder jaar wordt een vakjury samengesteld die speelt, beoordeelt en in zeven leeftijdscategorieën speelgoed en spellen kiest. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, bloggers, inkopers en speelgoeddeskundigen, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Natuurlijk houden zij rekening met verschillende criteria: is het geschikt voor de leeftijd, sluit het aan bij de interesse van het kind waarvoor het is bedoeld, gaat het niet gauw stuk, is het na een keer spelen nog steeds leuk, hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? De artikelen die zijn gekozen zijn allemaal voorzien van het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019”. Alle artikelen zijn met veel informatie te vinden op de website.

Op speelgoedvanhetjaar.nl staan alle genomineerde speelgoed vermeld. Met een omschrijving, de mening van de jury, een pedagogisch commentaar, afbeeldingen en vaak een filmpje. Op de website kan ook worden gestemd op het favoriete speelgoed. Ieder die stemt in tenminste één categorie, maakt kans op een genomineerd artikel. Elke uitgebrachte stem is meebepalend voor de einduitslag. Naast stemmen kan de Verkiezing Speelgoed van het Jaar kleurplaat worden gedownload. Ieder die de kleurplaat mooi inkleurt en opstuurt, maakt kans op het winnen van genomineerd speelgoed. In iedere leeftijdscategorie wordt één winnaar bepaald.

Tot en met 3 november kan iedereen stemmen. Op woensdag 6 november zullen in Amsterdam de winnaars in de verschillende categorieën worden bekendgemaakt. De uitslag zal dan ook op speelgoedvanhetjaar.nl te vinden zijn.

Heb jij jouw stem al uitgebracht?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top