Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Verhoging van de spaarrente

Money Monday: Verhoging van de spaarrente

Verhoging van de spaarrente

Van de week kreeg ik heugelijk nieuws; de spaarrente is verhoogd! Ik krijg nu 0,25 procent rente over mijn spaargeld! Van o,o procent, naar 0,25 procent! Iets is beter dan niets. Nu hebben we relatief gezien weinig spaargeld. Dit is een bewuste keuze geweest. Een van de reden ervan is de lage rentestand. Een lage rentestand en hoge inflatie, dan verliest spaargeld zijn waarde.

We spaarden dus niet voor later. We hadden wel een plan. Zo snel mogelijk de hypotheek afbetalen, zodat we genoeg geld hadden om later de studie van de kinderen te betalen. Als we niet waren verhuisd hadden we ons appartement in 2027 kunnen afbetalen. Januari zijn we verhuisd. We hebben een duurdere hypotheek. Ook hadden we extra verhuiskosten, inrichtingskosten e.d. Wel hebben we de overwaarde van ons appartement in onze huidige hypotheek gestoken. Verder lukt het ons nu niet om extra af te lossen. De vraag is of het de aankomende jaren gaat lukken. Een groter huis betekent meer kosten. De kinderen worden groter en die kosten ook meer. Moeten wij toch een spaarplan hebben?

Ik twijfel over de vraag, want de spaargeld blijft in waarde dalen. Toch zou het fijn zijn als ik mijn kinderen kan helpen met hun studie en met hun rijbewijs. Ook zou ik eerder willen stoppen met werken. Een zak geld zou dan wel fijn zijn.

Juli 2022 ben ik begonnen met beleggen. Beleggen zou meer rendement opleveren. Nu weet ik dat beleggen iets is voor de langere tijd. Gelukkig maar, want momenteel leveren mijn beleggingen niets op. Sterker nog, ook daar is mijn geld minder waard geworden.
Ik deed ook een beetje aan crypto. Helaas zakt de cryptomarkt ook. Als ik nu eruit zou stappen, dan zou ik geen verlies hebben gemaakt. Fomo houdt mij tegen. Misschien stijgt de markt ooit…
Eerlijk het meeste rendement haal ik uit mijn supermarktkoopzegels! Maar goed, daar kan ik niet sparen voor mijn vervroegd pensioen en voor de studie van de kinderen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu geen idee heb. Ik wil volgend jaar wel een plan maken en daaraan gaan werken. Wat doen jullie? Sparen jullie of juist niet? En wat vinden jullie van beleggen?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top