Je bent hier
Home > Columns > Money Monday: Waarom een cadeaulijst ideaal is

Money Monday: Waarom een cadeaulijst ideaal is

De laatste keer schreef ik over de verjaardag van mijn dochter. Ik ben toen los gegaan! Ik heb haar gegeven wat ze wilde en zij heeft genoten van haar dag. Dit jaar heb ik voor het eerst een digitale cadeaulijst gemaakt en gedeeld met de genodigden. Ik vond het maken van een lijstje een ding. Toen ik nog geen kinderen had vond ik het krijgen van lijstjes echt een no-go. Ik vond dat je blij moest zijn met wat je krijgt. Het maken van lijstjes vond ik een soort van bedelen!

Waarom een cadeaulijst ideaal is

Ik heb drie kinderen in vier jaar tijd gekregen. De oudste twee zijn in de herfst jarig. In december is het ook nog eens sinterklaas. In een korte periode krijgen ze veel cadeaus. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat cadeaus zooi kan worden. Vooral als het iets is, waar ze niet graag of goed meespelen. De afgelopen twee jaar heb ik veel speelgoed weggegooid. Met veel dingen hebben ze maar kort gespeeld. De spullen wegdoen vond ik zonde, maar ik was wel blij dat ik van de zooi af was. Te veel spullen zorgt namelijk voor zooi. Ook gaan kinderen niet beter spelen met veel. Vorig jaar heb ik mensen gevraagd om geen cadeaus te brengen. De gasten hebben niet naar dit verzoek geluisterd. Mensen vinden het moeilijk om zonder cadeau naar een verjaardag te komen. Vrienden en familie kwamen met iets ‘kleins’. Het zorgde voor een toename van troep. Zonde!

Afgelopen verjaardag werkte ik met een lijstje. Ik heb er dingen opgedaan die mijn dochter echt graag wilde hebben. Ik heb cadeaus van verschillende prijzen erop gezet; van 5 euro tot 40 euro. Er was ruime keuze. Het lijstje heb ik alleen verstuurd naar de mensen die vroegen naar haar cadeauwensen. 80 procent van de cadeaus kwamen van de lijst. Een persoon heeft zich niet aan de lijst gehouden. Een persoon had geen lijst gevraagd. Deze twee hadden dus andere cadeaus. Een daarvan was na drie dagen al ‘zooi’ geworden. De rest van de cadeaus worden goed gebruikt!

Zelf ben ik ook van gekregen lijstjes gaan houden. Het is heerlijk simpel. Je krijgt een lijstje. Je kiest iets en vaak kan je het online bestellen. Het past heerlijk in mijn drukke leven! Laatst was mijn dochter uitgenodigd door een klasgenootje. Twee dagen voor het feestje bedacht ik mijzelf; help, ik moet een cadeau. Ik heb gelijk de moeder geappt en die zei; knutselen vindt ze leuk. Nou, met zo een antwoord kan ik dus niets. Knutselen is zo breed. Het kan lijm zijn… Of papier.. Of een lege doos… Na het antwoord liep ik drie winkels af voordat ik iets geschikt vond. En dan vond ik het goed. Ik hoop dat de jarige het ook goed vond. Nee, geef mij maar lijstjes. Met drie klikken op de knop heb ik het besteld en ik weet zeker dat de jarige het leuk vindt.

Over een maand is nummer 2 jarig. Ik maak weer een lijstje! Wat vinden jullie van lijstjes?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top