Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Verhoging kosten zorgverzekering

Money Monday: Verhoging kosten zorgverzekering

Verhoging kosten zorgverzekering

Vorige week kreeg ik een mail van mijn zorgverzekering. Mijn zorgverzekering wordt 14 euro duurder…. Ik heb niet gekeken, maar de kans is groot dat er voor deze prijs minder wordt vergoed. De eigen risico blijft 385 euro. Een enorm bedrag voor velen. Mijn moeder praat soms nog eens over het ziekenfonds. Zij kijkt er dan dromerig bij. Ik kan mij het ziekenfonds niet meer herinneren, maar als ik haar moet geloven was zorg toen bijna gratis.

De zorg wordt steeds duurder. Er zijn daar tal redenen voor. Jaarlijks merk ik dat ik meer uitgeef aan zorg. Waarbij ik vroeger zelden mijn eigen risico opmaakte, merk ik dat het tegenwoordig steeds vaker lukt. Ook zijn er steeds meer dingen die buiten het pakket vallen. Toch zal je mij zelden horen klagen over de kosten van mijn zorgverzekering, mijn eigen risico of de zorg die buiten mijn pakket valt. Dit heeft maar 1 reden: Mijn dochter.

5 jaar geleden werd mijn dochter na 28 weken zwangerschap geboren. Ik werd met de ambulance vanuit het streekziekenhuis naar een academisch ziekenhuis gebracht. Daar ging mijn eigen risico. Mijn bevalling werd geleid door een gynaecoloog en arts- assistent. Voor mijn dochter stond er een team van acht mensen klaar. Mijn dochter heeft tien dagen op de couveuse-afdeling van het academisch ziekenhuis gelegen. De eerste paar dagen had ze haar eigen verpleegkundige. Later moest ze haar verpleegkundige met twee andere kindjes delen. De kosten €1500 per dag. Vanuit het academisch ziekenhuis is ze per ambulance naar het kinderziekenhuis vervoerd. Daarna heeft ze nog 6 weken gelegen. Een dag kost daar €450.

Een week voordat ze thuis kwam kreeg ze haar eerste pakketje: haar speciale prematurenmelk. Ik wist van niets. Het ziekenhuis had het geregeld. Mijn dochter kwam 1 december thuis, maar de zorg ging door. Een keer per maand kwam de fysiotherapeut aan huis en een keer per maand kwam er een zuster om haar het RS-vaccin te geven. Naast de zorg aan huis, moesten we regelmatig terug naar het ziekenhuis voor de nazorg. In het begin om de 2 weken en later 1 keer in de maand. Mijn dochter kreeg dus redelijk veel zorg en ik heb geen rekening gezien. Alles werd vergoed. Het eerste jaar heeft de verzekering 95.000 euro vergoed. Het tweede jaar was de vergoeding wat lager, maar nog steeds vrij hoog.

De kosten van de zorg had ik onmogelijk zelf kunnen betalen. Ik was blij dat ik mij hier geen zorgen over hoefde te maken. Ik heb zelfs geen enkele rekening hoeven voorschieten. Ik klaag dus niet om de verhoogde zorgpremie. Ja! de zorg is duur, maar de zorg redt ook levens.

 

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top