Je bent hier
Home > Headlines > Van de redactie | 7 x films die je gezien moet hebben

Van de redactie | 7 x films die je gezien moet hebben

filmsWie houdt nou niet van een avondje film kijken om je vervolgens helemaal in het verhaal te verplaatsten en weg te dromen? Er zijn vele films die wij de moeite waard vinden maar toch hebben we ons kunnen beperken tot zeven films. Dit zijn onze aanraders om fijn met je man, vriend, vriendin of in je uppie (met een zak popcorn op de bank) te kijken, have fun!

Sandy J: Het zijn er 2. As Good as It Gets of the Shawshank Redemption. Als ik moet kiezen dan kies ik voor As Good as It Gets. Een romantisch komedie  uit 1997 met een van de beste acteurs ooit namelijk Jack Nicholson. De film is bekroond met 3 golden globes en 2 oscar’s (beste acteur voor Jack en beste actrice voor Helen Hunt).
Melvin Udall (Jack Nicholson) is een gecompliceerd man. Hij is het soort persoon waarvoor iedereen een blokje om loopt. Alleen Carol (Helen Hunt), de serveerster van het restaurant waar hij dagelijks eet, weet wel raad met zijn intolerante gedrag. Wanneer Melvin’s homofiele buurman Simon in het ziekehuis terecht komt, wordt hij gevraagd om te zorgen voor zijn hondje Verdell. Dit kleine mormel zorgt voor een verrassende wending in hun levens.

Geertje Boekhouder: Awake; deze thriller gaat over een jongen die lijdt aan een hartkwaal. Hij heeft een donorhart nodig om te overleven.  Als hij onder narcose gaat merkt hij dat er iets mis is; hij kan niets bewegen of zeggen, maar is zich volledig bewust van alles wat er met zijn lichaam gebeurt. Ook hoort hij mensen zeggen wat ze eigenlijk van plan zijn op de operatietafel, om zo de erfenis op te strijken…
Ik vind dit een geweldige thriller. Het gaat over één van de grootste angsten die men heeft bij een operatie. De film blijft spannend tot het einde en nodigt uit om hem zeker vaker te zien.

Yvonne van der Wal: The Hand That Rocks the Cradle is een thriller uit 1992. Claire Bartel is zwanger van haar tweede kindje. Bij een controle van haar gynaecoloog Dr. Mott betast deze haar op een duidelijk seksuele manier. Claire vertelt dit aan haar man en ze besluiten een aanklacht in te dienen. Vier andere vrouwen dienen hierop eveneens een aanklacht in. Dokter Mott pleegt zelfmoord. De verzekeringsmaatschappij weigert uitkering aan zijn hoogzwangere vrouw, en op dokter Motts bezittingen wordt beslag gelegd. Mevrouw Mott krijgt een miskraam als gevolg van de emotionele belasting van deze situatie. In het ziekenhuis ziet ze op tv dat Claire Bartel degene is die de zaak aan het rollen heeft gebracht. 
The Hand That Rocks the Cradle is een geweldige film over een vrouw die op zeer geraffineerde en manipulerende wijze wraak probeert te nemen op de vrouw die in haar ogen haar leven heeft geruïneerd.

Nicky: Eén van de mooiste films in mijn collectie en zeker mijn all-time favoriet is The Color Purple. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alice Walker en speelt zich af in Georgia in 1909.
Celie (Whoopi Goldberg) is jarenlang misbruikt door haar stiefvader en heeft op jonge leeftijd twee kinderen op de wereld gezet, die ze allebei noodgedwongen heeft moeten afstaan. Enige lichtpunt in haar leven is haar jongere zus Nettie, dat onvoorwaardelijk van haar houdt. Maar wanneer haar stiefvader haar aan een man  verkoopt en ze noodgedwongen moet verhuizen, verliest ze haar geliefde zusje Nettie.
The Color Purple is een tijdloze en aangrijpende verhaal over het leven van een ongeschoolde en onderdrukte donker vrouw. De film voert je mee in het leven van de viertienjarige Celie dat gedwongen werd met een wrede man, Albert (Danny Glover),te trouwen die haar als een slaaf ziet en alleen maar misbruik van haar maakt. Ondanks een leven met vele obstakels leert Celie de moed niet op te geven en zich tegen haar man te verweren.
De auteurs, Whoopi Goldberg, Oprah Winfrey, Danny Glover, Margaret Avery spelen hier de rol van hun leven en dat is zeker te zien want ze spetteren stuk voor stuk het scherm af. Prachtig meesterwerk en probeer het maar eens droog te houden!

Cindy Koehorst-Zwarts: Backdraft is een film dat ik wel 50x gezien heb. De film speelt zich af in Chicago en gaat over de broers Stephen en Brian. Als kind zag Brian hoe zijn vader tijdens zijn werk als brandweerman omkwam. Zijn broer Stephen is brandweerman geworden en ook Brian besluit om zich bij de brandweer aan te sluiten. De twee broers kunnen echter niet goed met elkaar opschieten en dit geeft nog wel eens problemen op het werkvloer.
Er wordt in het stadje enkele mysterieuze branden gesticht met de bedoeling bij ieder brand één persoon te doden. Tijdens een van deze branden komt Brian vast te zitten. Hij trekt hier zijn leer uit en besluit ander werk te gaan doen.
Wat ik vooral mooi aan de film vind is de manier waarop er over de branden wordt verteld en hoe een ‘backdraft’ te werk gaat.

Saskia Mes-Born: Patch Adams is gebaseerd op het leven van arts Hunter ‘Patch’ Adams, geregisseerd door Tom Shadyac met Robin Williams, Monica Potter en Philip Seymour Hoffman.
Een film met komisch talent (en helaas overleden) Robin Williams die Hunter ‘Patch’ Adams vertegenwoordigt. Patch Adams is een arts in opleiding en benadert zijn patiënten niet als een nummer zoals in de medische wereld tot dat moment gebruikelijk was, maar hij benadert ze op een clowneske manier vol liefde, aandacht en zorg.
Zijn ongebruikelijke methoden, door bijvoorbeeld een clownsneus op te zetten, maakten hem niet geliefd bij de medische en wetenschappelijke gemeenschap. Maar zijn patiënten waardeerden zijn aanpak zeer en hij is daardoor erg geliefd. Patch Adams wordt ook wel de geestelijk vader van de Clini Clown genoemd.
Ik vind het een inspirerende film over het leven van Patch Adams. Wat mij betreft laat de film ook zien wat een clown kan betekenen: een ander zichzelf te laten zijn en de zorgen vergeten door de positieve aandacht, zorg en plezier.

Schindler’s List is een film over de Tweede Wereldoorlog, geregisseerd door Steven Spielberg met Liam Neeson, Ralph Fiennes en Ben Kingsley.
Jaren terug viel mijn oog tijdens het zappen op de op waarheid gebaseerde film Schindler’s List. De film gaat over Oskar Schindler die zijn fabriek gebruikt als vluchtplaats voor Joden. Zo’n 1100 Joden heeft hij op deze manier van de gaskamers van Auschwitz gered. En dan te bedenken dat Oskar Schindler voordat de Tweede Wereldoorlog begon een ijdele en hebberige Duitse zakenman was.
Ik vind het een goede en ontroerende film dat een eerst zo’n onaardige man door de Tweede Wereldoorlog zo’n heldendaad verricht, de moed die hij toonde en zijn eigen leven op het spel zette, heel mooi!
En dan te beseffen dat dit waargebeurd is… houd dus tissues bij de hand.

Wat is jouw all-time favoriete film?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Van de redactie | 7 x films die je gezien moet hebben

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top