Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Van BB Cream naar CC Cream

Van BB Cream naar CC Cream

Van BB Cream naar CC Cream Voor mijn gevoel werden we zo eind vorig jaar uit het niets met z’n allen overspoeld met BB-creams die uit Azië overwaaiden. En dit ging eindeloos door. Elk cosmeticamerk, bekend of onbekend, bracht een BB-cream uit waarbij er vol overtuiging beloofd werd dat het jouw leven zou veranderen. Mijn leven is er niet door veranderd want feit is dat ik er nog nooit eentje uitgeprobeerd heb, en om heel eerlijk te zijn zie ik dit op korte termijn ook niet veranderen. Ik zal waarschijnlijk een van de weinigen zijn want veel vrouwen zijn gek op BB-creams; dit kan van een drogisterij- of van een duurder merk zijn. Sommigen beweren zelfs dat het hun leven inderdaad veranderd heeft. Ik zou het in elk geval niet weten.

Interesse in BB-creams heb ik totaal niet maar wel vroeg ik mij, net als vele anderen, af waar de BB eigenlijk voor staat. Ik was destijds hoogstwaarschijnlijk veel te lui om dit daadwerkelijk uit te zoeken maar inmiddels weet ik dat BB staat voor Beauty Balm of Blemish Balm. En net nu ik weet waar de BB voor staat komen ze in Beautyland met een andere afkorting, namelijk: CC.

bb creamsNu de BB-creams de harten van vele vrouwen veroverd hebben vonden ze het dus hoogtijd om de CC-cream te introduceren.  Alweer zo’n afkorting, was mijn eerste reactie. Dit suggereert toch wel dat de afkortingen het goed doen. CC staat overigens voor Color Correcting of Color Control en moet gezien worden als de verbeterde versie van de BB-cream. Waar de BB-cream tekort schiet moet de CC-cream dit aanvullen. Zo dekt de CC-cream effectiever, bevat het een wat minder zware of vettige finish en gaat het veroudering tegen. En wie wil dat nou niet, hè?

De CC-cream klinkt als een wondercream, aangezien het veroudering tegen moet gaan. Maar ik raak maar niet enthousiast over beide creams. Er zijn zo veel verschillende huidtinten en om nou voor elke huidtint een passende kleur te hebben lijkt mij nogal ver gezocht. Met dit in gedachte doe ik niet eens moeite om een perfecte match voor mijn huid te zoeken/vinden. Het zou een lange en, misschien nog wel belangrijker, een niet geheel kosteloze zoektocht zijn waar ik totaal niet op zit te wachten. Voor mij twee goede redenen om mezelf niet in de BB- en CC-creamgekte te laten meesleuren. Mocht ik onverwachts toch in aanmerking komen met mijn ‘perfect match’-kleur, dan zal ik vast en zeker ook net zo enthousiast zijn als alle andere BB- en CC-creamgebruikers zijn, althans, de tevreden gebruikers welteverstaan. Tot die tijd: ‘wat je niet kent zul je ook niet missen’.

Heb je de CC Cream al uitgeprobeerd? Gebruik je een BB Cream?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top