Je bent hier
Home > Columns > vakantie….

vakantie….

De tijd komt er weer aan…. mensen gaan op vakantie. De een gaat ver weg naar het buitenland en de ander blijft liever in eigen land of zelfs gewoon thuis.
Voor ons was de keuze snel gevallen op het buitenland met de hele familie. We zouden met zijn allen naar Turkije gaan. Dit doen wij al jaren, maar de laatste 3 jaar zijn wij niet mee geweest. Geldgebrek, auto gekocht, kindje gekregen enz. Je kent het wel.
Nu is het op het moment dus zo: vriendlief wil niet naar het buitenland met Lyanne, dus Turkije is helaas voor ons drietjes van de baan. Ik vind het aan de ene kant heel jammer, had graag met zijn allen gegaan en mijn moeders 50ste verjaardag daar gevierd. Aan de andere kant geef ik hem gelijk, want plezier doen we Lyanne waarschijnlijk niet met een vliegtuigvlucht, warmte en een groot onoverzichtelijk hotel. Dus wat ga je dan doen?

Ik heb altijd gezegd: een vakantie in eigen land is geen vakantie…. En nu gaan we dus voor de derde keer in eigen land op vakantie naar een vakantiepark. Zal het centerparcs worden? Wordt het “het land van bartje”? Wordt het een park in Drenthe van hoogeboom? Ik weet het nog niet…. Ik weet wel dat we dus een heel andere vakantie zullen krijgen als dat ik al tijden in mijn hoofd heb. We zouden in oktober gaan, dan is het in Turkije niet zo heet meer, maar in Nederland is het meestal al koud en vies in die periode. We zouden met zijn elven gaan, wat nu drie personen wordt. Je hoeft geen rekening te houden met anderen, maar anderen kunnen dan geen rekening met Lyanne houden. Wij zouden dan ook even tijd voor onszelf hebben als opa, oma, tante en oom mee zouden gaan. Niet dat ik graag alleen zou willen zijn hoor, maar het is wel fijn als je even met zijn tweeën kan eten, zwemmen, wandelen of wat ook, met in je achterhoofd dat er goed op je kroost gelet wordt…. Dus dat moet ik ook uit mijn hoofd zetten. Ik zal waarschijnlijk de hele vakantie zelf moeten koken omdat ik het niet zie zitten om naar een hotel te gaan. Dan wil ik echt een vakantiepark wat ingericht is voor kleine kinderen en dan maar zelf koken, afwassen en boodschappen doen. En anders maar de hele tijd uit eten, haha!

Dus als er mensen zijn die tips hebben, ze zijn van harte welkom.
Ook vind ik het erg leuk om te lezen wat andere mensen gaan doen tijdens hun vakantie.

Liefs

6 thoughts on “vakantie….

  1. Er is een heel leuk park in de achterhoek, vlakbij Winterswijk. Die is echt gespitst op kleine kinderen. Ik kan alleen zo even niet op de naam komen :$

  2. pipodorp schijnt ook heel erg leuk te zijn, vooral voor kinderen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top