Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Vakantie in eigen land

Money Monday: Vakantie in eigen land

De afgelopen vijf weken had ik vakantie. De laatste werkdag heb ik de computer en mijn laptop uitgezet en die heb ik pas deze week aangezet! Het was even eerlijk om niets te hoeven en te moeten.
Afgelopen jaren heb ik gemerkt dat de vakantie best wat geld kan kosten. Ook als je niet het land uitgaat. Dit jaar wilde ik het serieuzer en verstandiger aanpakken. Ik had namelijk een vakantiebudget van 500 euro. 500 euro lijkt weinig, maar dit geld was vooral voor de extraatjes. Aangezien we niet naar het buitenland zouden gaan, dacht ik dat ik het hiermee wel zou kunnen redden.

Vakantie in eigen land

Week 1
Week 1 heb ik €130, 01 uitgegeven! We zijn in de eerste week naar Avifauna geweest. Voor ons is Avifauna gratis, omdat we een abonnement hebben. De duurste dag was de vrijdag. De kinderen en ik zijn naar een terrasje geweest. Mijn kinderen houden van terrasjes! Ook heb ik een zwembadje, een pomp en een tuinslang gekocht.

Week 2
Week 2 heeft mij €63,05 gekost. Wederom was vrijdag de duurste dag. Op de vrijdag gingen we naar de Linneashof. Bij ons abonnement kreeg ik ook een aantal kortingsbonnen. We konden voor 50% korting naar de Linneashof gaan. Ondanks deze korting kostte de dag €58, 55 euro! Dat is wel inclusief de patat, die we daar aten. De rest van de week waren we veel thuis en genoten we van het zwembadje.

Week 3 en 4
We zijn 10 dagen naar Drenthe geweest. We hebben daar erg genoten. Ik gaf in Drenthe €232,90 uit! We hadden in principe een fantastisch huisje met een grote tuin en verschillende speeltoestellen. We hoefden eigenlijk de deur niet uit… De duurste dagen waren wederom de dagen dat wij naar parken gingen. Op dinsdag waren we in Kabouterland. De kosten waren €50,50. De maandag daarop gingen we naar een van het mooiste dierentuin van Nederland, namelijk Emmen Zoo. Wederom maakte ik gebruik van de kortingsbonnen. Toch kostte deze dag €50,50 euro. De €232,90 is trouwens niet het hele bedrag. Mijn man heeft de kinderen twee keer meegenomen naar Drouwenerzand. Ik ben met de jongste in het vakantiehuisje gebleven. Aangezien we gescheiden budgetten heb, reken ik de kosten van Drouwerzand niet mee.

Week 5
Week 5 was de week van de hittengolf. De hitte en ik zijn geen vriendjes! Ik had uitjes gepland, maar die schoof ik gelijk aan de kant. Mijzelf koel houden was de grootste uitdaging. Ik kocht daarom een aircooler, van 50 euro. Ik heb dagen voor de aircooler gezeten. De kinderen vermaakten zich prima. Het zwembadje van week 1 bleek uiteindelijk een investering, want in week 5 werd er veel gebruik gemaakt van het badje! Voor de rest hebben we veel naar Disney gekeken en hebben de kinderen veel binnen gespeeld.

De vakantie heeft mij dus €475,96 euro gekost. Ik ben dus in mijn budget gebleven! Dit is te danken aan de hittegolf van week 5. De geplande uitjes heb ik niet meer gedaan. Wat mij opvalt is dat uitjes zo vreselijk duur zijn. De afgelopen jaren waren de kinderen klein en gingen wij niet naar parken. Dit jaar was mijn eerste jaar dat we naar verschillende parken en dierentuinen zijn geweest. Bij de meeste parken kreeg ik 50% korting en ik hoefde voor de peuter niet te betalen. Ik vind uitjes dus best onbetaalbaar. Een dagje Efteling kost voor een gezin van vijf €242,50! Zonder een goede aanbieding gaan kinderen de Efteling niet zien…

Wat vinden jullie van de prijzen van pretparken en dierentuinen?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top