Je bent hier
Home > Headlines > Tips: Kleren maken de baby

Tips: Kleren maken de baby

shoppenNu je zwanger bent moet je opeens de nodige spullen aanschaffen voor de bevalling en de nieuwe baby. Waarschijnlijk is het het leukste onderdeel van het zwanger zijn: al die lieve schattige babyspulletjes uitzoeken voor de jonge spruit. Het aanbod is echter enorm,  en de spullen zijn vaak erg duur. Het is daarom dus handig vooraf goed geïnformeerd te zijn over wat je wel en niet nodig hebt. Er zijn namelijk een aantal producten die niet zo voor de hand liggen maar toch wel erg handig zijn. Wanneer je een goede checklist gemaakt heb, kan je het beste zo vroeg mogelijk beginnen met aankopen voor de babyuitzet. Als je vroeg genoeg begint kan je namelijk gebruik maken van de nodige aanbiedingen.

Houd je ook zo veel mogelijk aan je checklist en laat je niet verleiden met allerlei dure accessoires. Denk goed na over de aankoop. Past het babybadje bijvoorbeeld in de badkamer, heeft het een afvoer en past de kinderwagen in de auto? Overweeg elke aankoop, want het leven van jonge ouders is niet goedkoop. Voor je een aankoop doet, kun je gerust even op internet rondkijken of er eventuele recensies zijn van moeders die ervaring met het product hebben.

De babykamer
Een eigen kamertje inrichten voor de kleine is natuurlijk erg leuk. Meubeltjes, accessoires, kleurtjes op de muur en op de vloer. Een wiegje is bijvoorbeeld erg leuk voor de eerste maandjes. De baby is hier alleen wel snel uitgegroeid en kan er dus maar een paar maanden van genieten. Daarom kan je overwegen een wieg tijdelijk te lenen en direct een ledikant te kopen. Met een in hoogte verstelbaar ledikantje of spijlenbedje kan je kind namelijk de eerste twee tot vier jaar vooruit. Let wel op dat het ledikantje aan de nodige veiligheidseisen voldoet.

Positie- & babykleding
Het is als zwangere vrouw natuurlijk moeilijker om aan leuke, lekker zittende kleding te komen. Blijf echter trots op jezelf en je babybuikje. Wees creatief met je positiekleding, door eventueel van vriendinnen met jonge kinderen positiekleding te lenen. Wanneer je meer kinderen wilt, is het aan te raden comfortabele positiekleding aan te schaffen die je bij de volgende zwangerschap ook nog zult kunnen gebruiken.

Koop babykleertjes in diverse maten, want je weet nooit van tevoren welke kledingmaat je in het begin nodig hebt. De allerkleinste maat ligt op maat 44, maar gemiddeld hebben de meeste baby’s  maat 56 bij de geboorte. Ideaal voor de eerste tijd zijn rompertjes met overslag, die niet over het hoofd gaan. Met name in de begin periode is dat fijn, zodat je wat meer handigheid kan krijgen in het aan- en uitkleden. Om de kans op huidirritaties zo klein mogelijk te houden is het aan te raden om katoenen kleding te kiezen. Kijk online rond voor babykleding er wordt zo veel aangeboden wat je eventueel geld kan besparen. Een voorbeeld van een site waar je online een groot deel van je babyuitzet aan kunt schaffen is Babywalz.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top