Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Tips bij een nieuw garderobe

Tips bij een nieuw garderobe

klerenkast tipsKen je dat, dat je na jaren tevreden te zijn geweest met je garderobe aan totaal iets anders toe bent? Je wilt je kledingstijl veranderen en dus ook je garderobe. Veel vrouwen en mannen komen op een punt in hun leven dat ze van kledingstijl veranderen. De reden waarom men van kledingstijl verandert kan met van alles te maken hebben: het ouder worden, je nieuwe levensstijl, verandering van baan of simpelweg het uitproberen van mogelijkheden. Vaak is het wel zo dat wanneer je ouder wordt je sneller gaat twijfelen of bepaalde kledingstukken nog wel kunnen, en je hierdoor sneller van garderobe verandert. Wat de reden ook moge zijn, een nieuwe kledingstijl kiezen doe je niet even.

Van kledingstijl veranderen is leuk, helemaal als je al weet voor welke stijl je gaat. Maar helaas geldt dit niet voor iedereen; velen van ons willen hun kledingstijl veranderen maar weten niet hoe. Bij het veranderen van kledingstijl zijn er belangrijke punten waar je rekening mee dient te houden. Tenslotte moet je er met je nieuwe kledingstijl op vooruit gaan en moet het niet averechts werken. Wij geven enkele handige tips die van pas kunnen komen.

Bij het veranderen van kledingstijl is het belangrijk om stil te staan bij wat wel en niet bij jouw persoonlijkheid past. Een kledingstijl die jou aanspreekt hoeft niet per definitie bij jou te passen. Een nieuwe kledingstijl moet bij je karakter passen maar daarnaast zeker ook bij je figuur.

Het veranderen van kledingstijl wil natuurlijk niet zeggen dat je meteen een vermogen moet uitgeven of al je huidige kleding de deur uit moet gooien. Dat is zeker niet de bedoeling; door je kledingstijl een beetje aan te passen en te combineren kom je al een eind op weg.

Je huidige garderobe als basis
Vaak zit het probleem niet in de kledingstukken maar in het combineren ervan. Je weet het misschien niet, maar je huidige garderobe is een goede basis voor je nieuwe kledingstijl. Heb je bijvoorbeeld een goedzittende spijkerbroek dan is slechts een leuke blouse voldoende om een nieuwe outfit te creëren. Vervolgens deze met diverse (kleurrijke) accessoires opleuken en je bent klaar.

Durf uit je ‘comfort zone’ te stappen en probeer andere combinaties uit dan dat je gewend bent. Ook aan de hand van je huidige garderobe kun je nieuwe combinaties creëren waar je eerder niet aan gedacht hebt. Kom je er niet uit, laat een zus, vriendin of partner meekijken. Ook de modebladen kunnen je inspireren.

Voeg kleur toe
Bestaat je huidige garderobe voornamelijk uit donkere tinten zoals zwart, grijs en bruin, haal dan meer kleur in je garderobe. Donkere tinten zijn veilige kleuren die vrijwel iedereen staan. Maar het gevaar met deze kleuren is dat ze snel saai worden. Met een beetje kleur zie je er meteen anders uit; geef je garderobe een boost en zorg ook voor kleurevenwicht in je kledingkast.

kleren peter hahnNieuwe kleding
Ben je ondanks de diverse nieuwe combinaties die je met je huidige garderobe gemaakt hebt nog niet geheel tevreden, dan is het tijd om wat bij te shoppen. Bedenk van te voren welke soort kledingstukken je voornamelijk nodig hebt. Zijn het broeken, blousejes of misschien een mooi broek- of rokpak voor je baan? Het is eventueel ook handig om te bedenken in welke kleurengroep deze kledingstukken moeten zitten.

Wees kritisch naar de kwaliteit van je kleding! Groeien doe je niet meer en een kwalitatief goed kledingstuk kan gerust jaren gedragen worden. Betaal liever wat meer voor een goede kwaliteit. Dit wil uiteraard niet zeggen dat je meteen de duurste designerskleding moet halen, maar zoek een middenweg. Een shop als bijvoorbeeld Peter Hahn is in dit geval een goede keuze. Het is weliswaar niet een van de goedkoopste maar qua kwaliteit zeker het geld waard. Peter Hahn heeft een kwaliteit dat gegarandeerd lang mee gaat waardoor je op lange termijn geld bespaard. Investeer in kwaliteit dat jaren mee gaat!

Het is goed om te weten dat kledingstukken vervaardigd uit natuurlijke materialen relatief duurder zijn. En winkels die geen gebruikmaken van kinderarbeid zijn in het algemeen eveneens duurder.

Begin met een paar kledingstukken en in de loop der tijd kun je deze verder uitbreiden.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Tips bij een nieuw garderobe

  1. Dat zijn goede tips! Andere combinaties maken kan inderdaad een groot verschil zijn.

  2. Mijn kast schreeuwt vooral om ´tijdloze´ basics. Onmisbaar, maar ik val toch iedere keer weer voor de toffe items van het seizoen. Gevolg… CHAOS;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top