Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Tien dingen waar ik trots op ben

Tien dingen waar ik trots op ben

Wij vrouwen vervullen vele taken in ons leven. Wij zijn om te beginnen dochter van.. eventueel zus of zusje van.. vriendin van…en partner van. Maar bovenal zijn wij mommy en deze titel dragen we met grote trots. Yvonne deelt met ons tien dingen waar zij in haar leven trots op is.

Trots-als-een-pauw

  1. Dat ik als kind altijd riep dat ik schrijfster wilde worden en dat er in mijn rapporten steevast stond vermeld dat ik een ‘dromer’ was.
  2. Dat ik op de middelbare school een jaar getreiter, gezuig en ingehouden tranen voorgoed heb weten te stoppen omdat ik rechtop ben gaan staan, en de veroorzaker ervan de huid heb vol gescholden terwijl ik mijn stoel woest door het lokaal smeet.
  3. Dat velen immer laatdunkend tegen mij riepen dat ik een oude kop zou gaan krijgen van al die lagen make-up, maar dat ik nu, 25 jaar later, geregeld te horen krijg dat de tijd bij mij stil lijkt te hebben gestaan.
  4. Dat er maar één fout op mijn theoriekaart staat en ik ook nog precies weet welke fout dat was; en dat ik van een zaal vol mensen tussen de slechts acht geslaagden zat.
  5. Dat ik m’n kinderen volop zie opgroeien omdat ik dat belangrijker vind dan het hebben van een ‘topfunctie’.
  6. Dat m’n kinderen zo geliefd zijn; dat Robines klasgenoten voorbij haar huis fietsen en hard ‘Robine, we houden van je!’ roepen omdat ze ziek thuis zit. Dat Tristan een valentijnskaart ontvangt van zijn vriendinnetje met de tekst: ‘Ik hou van jou, Tristan! XXX K.’
  7. Dat Robine al zo ongelooflijk wijs is voor haar leeftijd; volwassenen zouden wel iets van haar kunnen leren.
  8. Dat mijn blog ‘Autisme en adhd: modeverschijnselen?’ 4800 keer is geliket, 14.158 keer is gelezen, 92 keer is getwitterd en meer dan 100 keer is gedeeld op Facebook.
  9. Dat ik door m’n schrijfsels geregeld een lach op iemands gezicht schijn te toveren of juist gevoelige snaren raak.
  10. Dat na een wispelturige puberteit, tien baantjes, 30 jointjes, twee relaties, tig foute flirts en een schooldirecteur die me mededeelde dat het ‘toch best knap is dat ik ondanks zo veel spijbeldagen evengoed mijn diploma’s heb behaald’, al mijn dromen alsnog zijn uitgekomen. 

trots

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

9 thoughts on “Tien dingen waar ik trots op ben

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top