Je bent hier
Home > Columns > Tatoeages

Tatoeages

Populairder worden ze, steeds meer mensen zijn ermee versierd en de één mooier dan de ander. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Sommige hebben een persoonlijke betekenis, bijvoorbeeld ter nagedachtenis van een overledene, terwijl anderen puur voor de mooiheid zijn aangebracht. Tatoeages zijn lichaamssiersels die op dit moment erg geliefd zijn en worden gezien als een modeverschijning.
Ik vind ze mooi bij anderen maar zelf heb ik geen tatoeages. Wel moet ik toegeven dat mijn interesse steeds groter begint te worden om er (in de toekomst) zelf eentje te nemen. Tatoeages vallen mij op het moment erg op. Als een niet-voetballiefhebber viel het mij zelfs tijdens het E.K op dat het overgrote deel van de voetballers er een of meerdere hebben. En het staat ze goed. En vele Hollywoodsterren zijn helemaal gek van tatoeages.

Sinds het overlijden van mijn moeder heb ik er aan gedacht om een soortgelijke als hiernaast te nemen maar dan in het hartje een kruis gecombineerd met mijn moeders naam. Ik vind tatoeages op de onderrug mooi en daarnaast toch ook wel sensueel waardoor ik bovenstaand idee weer niet toepasselijk vind. De onderrug heeft een intiem karakter en derhalve beter geschikt om bijvoorbeeld de liefde voor je wederhelft te verklaren. Manlief wilt graag dat we gezamenlijk tatoeages nemen. Als het aan hem ligt loop ik binnenkort met zijn naam op mijn onderrug. Dat is nogal een statement.

Een tatoeage is leuk maar toch ben ik ergens bang dat ik er spijt van zal krijgen. En dan de naam van een ander … tja dat is een heel andere koek.
Uiteraard weet ik dat je ze ook weer kunt laten verwijderen, maar ik neem aan dat je een tatoeage neemt met de intentie ze nooit meer weg te halen. En gezien mijn twijfels erg groot zijn, denk ik dat ik er goed aan doe om er niet aan te beginnen.

Heb jij één of meerdere tatoeages en heb je er spijt van?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

9 thoughts on “Tatoeages

 1. Ik heb zelf ook geen tattoo maar bij anderen vind ik ze (sommige) wel heel mooi. Ik ben veel te bang voor de pijn om er eentje te nemen.
  Ik begrijp je twijfels, denk ook niet dat ik snel de naam van een geliefde op mijn lichaam laat tatoeeren. Stel dat de relatie over gaat, zit je met zijn/haar naam op je lichaam. Lijkt mij niet fijn, zeker niet voor een toekomstige partner.

 2. heb zelf ook een tattoo en wil zelf nog graag de namen van mijn dochters met de geboortedatums laten tatoeeren. Zou ook die van me vriend wel laten tatoeeren maar weet nog niet hoe en waar

 3. Ik heb zelf twee tattoo’s vanaf mijn zestiende. Helaas is de eerste niet goed gezet maar daar ga ik wat overheen laten tattoeren met de namen van mijn drie dochters.
  De naam van mijn man komt niet op mijn lijf terwijl hij nog in leven is, je weet nooit.
  Als je echt te veel twijfelt, moet je het zeker niet doen. Misschien is een andere plek op je lichaam een idee want het idee is wel heel mooi. Als je bang bent voor de pijn dan kan ik je geruststellen. Ik vond het meevallen, maar dat is wel 15 jaar geleden…

 4. Je kunt in plaats van een naam ook een mooi symbool kiezen voor jullie liefde. Zelfs al mocht het stuklopen, dan kun je met dat symbool toch terugdenken aan een mooie periode van je leven.

  Ik zou graag aan het einde van mijn leven willen zeggen dat mijn lichaam mijn dagboek is, met alle mijlpalen uit mijn leven.

  Ik heb 1 tattoo op mijn rechterschouderblad, laten zetten toen ik 18 werd. Ik wil de naam van mijn dochtertje nog op mijn pols, en toekomstige kinderen natuurlijk eronder.

  Als ik helemaal op mezelf ben, eigen huis, opleiding gehaald, baan, kinderen, trouwen, uit de schulden etc wil ik een sleeve die al deze aspecten bevatten, die ik heb overwonnen of behaald.

 5. Ik heb zelf geen tatoeage en als ik er een neem dan niet de naam van een partner. De namen van mijn kinderen vind ik wel weer mooi want van je kinderen houd je onvoorwaardelijk ongeacht wat wat ze (je) ooit (aan) zullen doen. Maar waar zet je zoiets want als je jong bent dan staat zo’n tatoeage overal mooi maar straks als ik oud ben en verkreukeld…

 6. Karina: Maar als je oud en verkreukeld bent, ben je toch al lelijk, dus waarom geen gekleurde rimpels? 😉
  Of zodanig rimpels kweken dat ze over je tattoo’s heenvallen, hihi.

  Ik krijg dat ook vaak te horen: wat nou als je bejaard bent?
  Tja, zeg ik dan altijd, dan ben ik toch wel lelijk. Maar dan wel met een verhaal.

 7. Een mooi symbool is inderdaad een optie maar ikzelf ben er nog niet helemaal uit of ik het voor de 100% wil. Ik zit enorm in dubio. En zoals Karina al aangaf, wanneer je oud en gerimpeld bent is het geen gezicht meer.
  Tattoes bij anderen bewonder ik enorm 🙂

 8. Als je heel erg twijfeld moet je het niet doen. Maja een naam van een ander is ook niet niks. Maar zoals maranda zegt een symbool is ook erg mooi. Nouja nicky zoals je weet heb k paar tattoo’s .. k heb nergens spijt van! Goed nadenken en misschien andere optie’s bekijken inplaats van een naam .. xxx

 9. ik heb er tot nu toe 2. op mijn enkel een bijtje en op kijn schouderblad een kleine tribal, zelfde als mijn zusje samen laten zetten. staat voor onzebanden betekend liefhebben. ik wil 2 klavertjes4 op mijn pols met de namen van mijn kinderen…. eerst wachten tot ik geen borstvoeding meer geef, dus dat zal nog wel een tijdje moeten wachten 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top