Je bent hier
Home > Headlines > Shoppen op AliExpress duurder?

Shoppen op AliExpress duurder?

Shoppen op AliExpress duurder

Shoppen op AliExpress doen velen van ons al te vaak en over het algemeen zijn we voor producten niet veel geld kwijt. Althans, wanneer je dit met het bedrag dat je hier in Nederland voor hetzelfde product zou moeten betalen. Maar hier is onlangs verandering in gekomen. Shoppen op AliExpress is vanaf heden minder aantrekkelijk! Niet alleen moet je (zoals we gewend zijn) weken geduld opbrengen voordat je bestelling geleverd wordt, maar ook gaan we nu meer betalen. AliExpress is namelijk sinds 1 juli over iedere bestelling btw gaan berekenen.

Er wordt in huize Mommyonline geregeld pakketjes van AliExpress bezorgd. Niet enkel pakketjes door mezelf besteld maar ook mijn kids weten zich door deze mega site te navigeren. Met vijf tieners in huis zijn bijvoorbeeld telefoonhoesjes favoriet. Maar ook bestel ik voor jongste dochterlief het een en ander. Zo ook enkele weken terug. Afgelopen week kwamen pakketjes met kledingstukken voor jongste dochterlief binnen. Naast de verzendkosten en uiteraard verkooprijs had ik verder aan deze pakketjes geen kosten. Maar toen ik enkele dagen later opnieuw een bestelling wilde plaatsen kwam ik voor een verrassing te staan. Over het totaal bedrag werd btw berekend en dit terwijl mijn bestelling een waarde van meer dan 22 euro had.

Hoe dan? In eerste instantie begreep ik dit niet. Ik was namelijk in de veronderstelling dat ik over mijn bestelling geen btw hoefde te betalen. Want eerder was bekend dat je voor bestellingen van 22 euro of minder btw moet gaan betalen. Mijn conclusie was vanzelfsprekend dat je voor bestellingen boven de 22 euro geen btw zou moeten  betalen. En mijn bestelling was boven dat bedrag. Maar ik had het mis! Het was toen ik wilde afrekenen dat ik tot de ontdekking kwam dat het bedrag niet 22 euro is maar 150! Voor bestellingen met een zendingswaarde van 150 euro of minder betaal je bij het afrekenen 21 % btw aan AliExpress.

Of deze nieuwe wetgeving ervoor zal zorgen dat wij Nederlanders op AliExpress minder zullen gaan shoppen moet nog blijken. Maar wel kunnen we niet ontkennen dat door het toepassen van 21 procent btw het shoppen op deze buitenlandse site helaas wel minder aantrekkelijk wordt.

Liefs,
Nicky

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top