Je bent hier
Home > Headlines > Shoppen met kinderen stressvol

Shoppen met kinderen stressvol

Dat winkelen met jonge kinderen stressvol is dat weten we allemaal, daar hebben wij geen onderzoek voor nodig. Velen van ons kunnen dit namelijk uit eigen ervaring vertellen en beamen

Uit onderzoek, gedaan door Vrouwen Elektronica Panel in opdracht van de schoenenketen House of Shoes, blijkt dat ruim 67% van de moeders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar het winkelen met kids als stressvol ervaart.

Wat nou precies het reden is, is voor mij een raadsel maar jonge kinderen schijnen het nogal lollig te vinden om in drukke winkels rond te rennen, althans mijn kids. Met mijn vijf jonge kinderen gaan winkelen is een ware opgave waar ik vaak tegenop zit. Shoppen met hen doe ik dus enkel wanneer het niet anders kan, bijvoorbeeld wanneer ze schoenen moeten passen.
Nu mijn oudste zoontje de magische leeftijd van 10 jaar bereikt heeft, is het voor mij makkelijker de jongens thuis te laten en enkel op stap te gaan met de twee meiden, een van twee jaar en een van acht maanden. Op deze manier probeer ik onnodige stress te voorkomen.

Ook blijkt uit onderzoek dat 72% van de moeders vindt dat winkels meer rekening moeten houden met kinderwagens en buggy’s.
Ook hierover kan ik mee praten! Met name winkels die zich op een verdieping bevinden en geen lift hebben is voor moeders met kinderwagens of buggy’s lastig. Het aantal keren dat ik met moeite een winkel probeer te betreden via een roltrap is ontelbaar. Maar wat moet je anders? Je kinderwagen beneden laten en je kindje in de armen meenemen is onpraktisch en zwaar.

Ik ben één van de moeders die vindt dat winkelen met een kinderwagen of buggy zeker makkelijker en minder stressvol moet zijn.
Met dit alles in gedachte is het natuurlijk niet zo gek dat moeders aangeven dat een webshop wel dergelijk meerwaarde heeft t.o.v. een stenen winkel. Online kun je tenslotte, wanneer jou dat uitkomt, bijvoorbeeld wanneer de kids liggen te slapen, in alle rust leuke spulletjes uitzoeken.

Bron: Bengels.nl

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Shoppen met kinderen stressvol

  1. sjoh… je zal maar overal op letten…

    Toevallig vanmiddag even snel broeken terug brengen en weer nieuwe mee. Nog snel even wat eten en even 1 winkel in…. Daar hetgeen in mee wou nemen weer terug gelegd omdat de rij te lang was en de fles van dochterlief leeg…. snel naar de auto dus…… poei poei… nu maar hopen dat deze broeken ventje wel passen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top