Je bent hier
Home > Columns > Seksleven

Seksleven

Eén van de eerste zaken die verandert als je kinderen krijgt is je seksleven. En dat bedoel ik dan niet op een positieve manier. Met een beetje geluk verdwijnt het op de achtergrond, met een beetje pech verdwijnt het helemaal. Sinds de geboorte van “de kleine” zijn er namelijk alleen nog maar andere dingen belangrijk. Welke flesvoeding je gaat geven als de borstvoeding is opgedroogd bijvoorbeeld. Welke luiers het minst snel doorlekken. Wat de beste zalf is om op de billen van je baby te smeren. Moet je eigenlijk naar de huisarts als je baby gekke pukkeltjes op zijn wang heeft? Heeft hij een enge ziekte? Of eczeem? Zo zie je, je hebt nergens meer tijd voor. En al helemaal niet voor een seksleven.

Ik vind dat jammer. Begrijpelijk, maar wel jammer. Ik snap dat je de eerste periode na de baring van je grote wonder geen zin hebt in een polonaise aan je lijf. Dus laten we zeggen dat we een tijd van drie maanden nemen om daarvan te herstellen. Ik wil hierbij wel vooropstellen dat ik het hier dus niet heb over vrouwen die zulke helse bevallingen hebben doorstaan dat de honden er geen brood van lusten. Ik heb het over een normale bevalling.

Na drie maanden zou het toch wel eens tijd zijn om je man weer eens te bekijken als de man met wie je zo vaak vol liefde en genot het bed hebt gedeeld. De man waar je zo enorm veel van houdt dat je zelfs een kind met hem hebt gekregen. De man der mannen. Jouw heerlijke, geweldige en lekkere eigen man….. maar dat gebeurt dus niet.

Je kijkt naar hem en het enige wat je kan denken is: wanneer staat hij nou een keer op ’s nachts? Wanneer mag ik weer een keer uitslapen? Wanneer kan ik een keer langer dan twee minuten douchen. En hij denkt, wat kijkt ze toch boos de hele avond. En daar gaat het dus mis. Want je denkt het wel, maar je zegt het niet. Je neemt het hem wel kwalijk, maar je geeft hem geen kans om je te helpen. Want als hij dan “jouw” kind in bad doet zodat jij even wat tijd voor jezelf hebt, dan sta jij ernaast om te zien of hij niet per ongeluk het hoofdje onder water duwt. En zo speel je dus 24 uur per dag en 7 dagen per week de rol van mama. Zelfs tegenover je man. En laat dat nou niet bepaald opwindend zijn. Niet voor jou, maar ook niet voor hem. Hij heeft hoogstwaarschijnlijk geen behoefte om met zijn moeder tussen de lakens te duiken.

Het enige wat je hoeft te doen om je seksleven weer op te krikken: wees een vrouw en laat hem de man zijn. Scheer je benen. Hark je voortuin. En maak je vooral niet druk over je buik(je), je billen, je benen en je borsten. Dat doet hij ook niet. Echt niet. En mocht hij dat toch doen, dan verdient hij ook geen goede beurt.

3 thoughts on “Seksleven

  1. Wij vrouwen willen alles in de gaten houden, zeker als het onze kids betreft. Wij zouden de papa’s toch wel volledig hun gang moeten laten gaan bij het verzorgen van hun kids.

    De zin in seks komt, vroeg of laat, wel weer boven.

  2. Voor mij niet zo herkenbaar, want ik had geen enkele moeite om taken aan mijn man over te laten (en we hadden ook gewoon weer seks toen mijn lichaam het goed vond – al was het dan minder vaak dan voordat we kinderen hadden). 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top