Je bent hier
Home > Baby & Kind > Column Lillian Ellen | School

Column Lillian Ellen | School

Degene die ooit heeft gezegd dat, zodra je kind naar school gaat, je veel vrije tijd krijgt, mag even een dag meedraaien bij ons thuis.

Om kwart over acht moeten beide jongens aangekleed, gedoucht, gegeten en klaar zijn om in de bakfiets te stappen. Dit betekent dat als ik zelf ook toonbaar wil zijn, wil eten en ik zonder een ‘MAMAAAAAAA!’ op de achtergrond rustig wil douchen, ik er vroeg uit moet.

Als de oudste op school zit en ik bij thuiskomst samen met de jongste een kopje thee heb gedronken en hem zijn fruit heb gegeven, begint de dagelijks terugkerende baan. Het huishouden. Tussendoor even boodschappen doen, de stad in voor de nodige dingen, want ja, vanmiddag kun je het huis niet uit.

De tijd gaat zo snel dat je ineens weer de oudste uit school moet halen en voor die tijd wil je ook nog even de hond uitlaten, dus hijs je weer de jongste in zijn jas. Bij terugkomst schuif je hem over in de bakfiets om tussen de papa’s en mama’s te wachten op zoonlief. Bij thuiskomst kom je erachter dat je vergeten bent de tafel te dekken dus moet je dat nu nog doen. Gezien het feit dat je maar 60 minuten de tijd hebt om thuis te komen (10 minuten fietsen) te eten en weer op school te komen (weer 10 minuten) kun je zeggen dat je moet haasten.

Thuis gaat de jongste op bed, dus heb je even anderhalf uur voor jezelf. En in die tijd kun je de dingen doen die je niet kunt als er een negen maanden oude baby om je heen dribbelt. Dus sta je de badkamer te soppen, kleding op te vouwen, kastjes of keuken schoon te maken en met een beetje mazzel kun je nog even een kopje thee drinken.
Dan moet kind weer opgehaald worden en hijs je voor de derde keer de jongste in zijn jas. Die dit echt niet meer leuk vindt.

Om half vier ben je thuis en dan sta je natuurlijk even te praten over school, gym en die stomme jongens.
Rond kwart voor vijf aan het eten beginnen. Om half zes eten en om zes uur de kinderen in bad stoppen, want dat scheelt je ’s ochtends weer. Om half zeven gaat de jongste zijn bed in en om zeven uur de oudste. Na tien keer naar beneden gekomen te zijn en vijf keer een speen of knuffel kwijt te zijn, slapen beide kinderen om acht uur zeker.
Ik zit dan op de bank mezelf af te vragen wat ik allemaal gedaan heb vandaag…
En ben dan zo blij dat ik weet dat het morgen zaterdag is en ik me niet hoef te haasten.

Al met al een fulltime baan, die ik ondanks het ren- en vliegwerk nooit zou willen inruilen voor iets anders maar die tijd? Die heb ik echt nog niet gevonden. Wie helpt zoeken?

4 thoughts on “Column Lillian Ellen | School

 1. Dat klinkt helemaal bekend. Met een dochter dat naar de peuterspeelzaal gaat en haar broers naar school ben je ook constant onderweg. Brengen, ophalen, brengen en dan weer ophalen. En ondertussen moet ook het een en ander gedaan worden en er moet op tijd gekookt worden. En natuurlijk de jongste die constant meegeschouwd moet worden.
  De tijd vliegt zo dat je soms wenst dat een dag meer uurtjes had.
  Het hoort erbij en wij mama’s doen het met alle liefde 🙂

 2. ja dat lijkt mij nou ook
  ik weet het nog niet uit ervaring want ik heb 2meiden de 1 is net 1 jaar en de ander 2,5 jaar
  maar soms pos ik op een nichtje en als wij die tussen de middag moeten ophalen voor een broodje en bij ons komt na schooltijd vind ik dat altijd erg druk en denk ik ben toch wel blij dat ik dat nog niet hoef te doen.
  zie het ook altijd bij me buurvrouw die is altijd aan het hollen en vliegen zie
  de 1e dochter komt thuis om een boterham te eten gaat daarna weer naar school en om half 4 is die al weer thuis dan komt de andere dochter om half 5 thuis met een busje want die zit op een speciaalen school waar ze dan ook nog eens heel veel tijd aan kwijt is maar ze blijft lagen en dat helemaal alleen zonder een man of andere familie.
  ik geniet nog even van mijn kleine meiden

 3. Hallo
  klinkt bekend. Maar ik heb toch wel ervaren dat nu alle drie onze jongens naar school gaan (4, 6 en 8), dat behoorlijk scheelt. En wat je gewoon erg veel tijd kost is die lunch tussen de middag. Gewoon in een stuk door tot 14.45 u, scheelt enorm veel tijd! Maar ja, die keus heb je niet altijd.
  Je krijgt trouwens wel ander ren en vliegwerk terug als ze groter worden: feestje, uit spelen en natuurlijk ergens ophalen, vriendjes over de vloer, zwemmen, sportclubs etc.
  Dus ja, rustig wordt het volgens mij nooit….
  Maar ik geniet elke dag van onze drie mannen.

 4. Ik heb sinds januari mijn dochter op school, zij is 25 januari 4 jaar geworden en dus voor de kerstvakantie al meedraaien.
  maar ik moet zeggen ik vind het best zwaar, elke ochtend om 7.00u opstaan, dan zorgen dat mijn dochter klaar is voor het ontbijt en tussendoor mijn zoon van bijna 2 klaar maken. Die ook het ontbijt geven en dan om 08.20u op de fiets er richting school. Gelukkig is de school erg dichtbij en ben ik samen met mijn zoon alweer voor 08.45u thuis en dan, tja…. huishouden, boodschappen etc, etc. en vooral genieten van de tijd samen met mijn zoon.
  Om 11.50u springen we dan weer op de fiets om mijn dochter te halen en op de dinsdag middag en donderdagmiddag moet ze weer om 13.15u beginnen, dus dan is het vliegen met de lunch tussen de middag.

  aan de andere kant mis ik mijn meisje ook wel, het is erg stil in huis. Het zal wel wennen. Maar ik vind niet echt dat je het rustiger hebt. Je staat meer op tijd en straks komen er dan nog de kinderfeestjes, spelen , zwemmen etc. bij. En ik moet ook nog werken.

  Maar ondanks alle drukte, geniet in van mijn gezin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top