Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review | Paul Smith Rose eau de parfum

Review | Paul Smith Rose eau de parfum

Geuren zijn heel persoonlijk. Wat de één heerlijk vindt ruiken, kan de ander helemaal niet lekker vinden. Dat geldt met name voor rozengeur. Je houdt ervan of niet. In mijn geval hangt het van mijn moment af. De ene keer kan ik er dol op zijn, de andere keer denk ik: neeeee. Maar de ene rozengeur is natuurlijk de andere ook niet.

In het parfum ‘Rose’ van Paul Smith – dat in 2007 is uitgebracht – voeren roze rozen de boventoon, maar door de mix met de overige noten (Turkse rozenolie, groene thee, violet, magnolia, cederhout en een snufje muskus), geeft dit parfum absoluut niet die typische, harde, synthetische ‘oma’-rozengeur af, waar ik een beetje huiverig voor was. Nee, dit parfum is juist heerlijk bloemig, licht en vooral frís!

Ik ben aangenaam verrast. Paul Smiths ‘Rose’ is niet zoet, waar ik normaal gesproken juist gek op ben (ik ben bijvoorbeeld dol op de poederige geur van Trussardi ‘My Name’). Maar voor de afwisseling vind ik dit een zeer delicaat, niet overheersend parfum. Perfect voor elke dag, en zeker voor de lente, die straks weer in aantocht is.

Het uiterlijk van de flacon misstaat daarbij niet in de badkamer of kaptafel. Het parfum is zachtroze, de opdruk is eveneens roosjes-roze en de flacon zelf is voorzien van een wit polka dots-stippenpatroon. Daar word je toch blij van?

Waar ik ook blij van word is dat de geur de hele dag om me heen blijft hangen. Eén keer bijspuiten is eigenlijk niet eens nodig, maar voor extra lang plezier doe ik het toch. De geur is daarnaast ‘universeel’ te noemen; ik denk dat dit parfum vrijwel bij elke vrouw tot z’n recht komt omdat het zo neutraal en fris is, maar dat is een kwestie van even uitproberen in de winkel.

Een flacon van 30 ml kost bij Douglas € 32,03, en voor maar liefst 100 ml parfum betaal je € 63,14. Paul Smith Rose kun je bij meerdere (online) parfumwinkels kopen en de prijzen kunnen onderling dan ook verschillen.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top