Je bent hier
Home > Headlines > Review – Energy+ Orthopedisch NASA traagschuim kussen

Review – Energy+ Orthopedisch NASA traagschuim kussen

NASA traagschuim kussenEen goede nachtrust  is uitermate belangrijk voor je gezondheid. Slecht slapen kan op den duur zelfs depressies veroorzaken en allerlei andere ‘vage’ klachten. Toen mijn kinderen onder de vijf jaar waren, merkte ik maar al te goed dat bovenstaande geen overbodige luxe is. De oudste sliep pas de nacht door na 20 maanden, de jongste pas toen hij drie jaar was. Uitslapen? Ik was al blij als ik vijf uur aan één stuk dóór kon slapen. Ik was op een gegeven moment zo verschrikkelijk moe, dat ik me elke ochtend weer afvroeg hoe ik die dag moest doorkomen en ik had nergens meer zin in. Ik was moe van het moe-zijn. Gelukkig zijn deze tropenjaren nu voorbij en kan ik weer ononderbroken slapen. Goed genoeg om dit kussen te kunnen testen. Een kussen dat:

  • een correcte ondersteuning van het hoofd biedt;
  • hoofd, nek en schouders ontspant;
  • een juiste houding van de nekwervels geeft;
  • voor perfecte vochtregulatie en aangename ventilatie zorgt;
  • geschikt is voor elk type slaper;
  • in hoogte verstelbaar is.

Normaal gesproken vraagt elk type slaaphouding om een aangepast kussen. De rugslaper slaapt het beste op een plat kussen. De zijslaper zal vooral baat hebben bij een stevig kussen. De buikslaper heeft behoefte aan een heel dun en soms helemaal geen kussen. Een goede slaaphouding is hoe dan ook van essentieel belang om uitgerust wakker te kunnen worden; een te hard matras of juist een te zacht matras kan ervoor zorgen dat je vermoeid ontwaakt. Dat geldt ook voor een verkeerd kussen.

slaapposties-zij
Positie 3 is de beste houding

Dit kussen is gevuld met traagschuim-vlokken. Het grote voordeel daarvan is dat dit schuim zich aanpast aan de vorm van jouw lichaam, in dit geval hoofd, nek en schouders. Je moet er minimaal 10 dagen mee slapen om eraan te wennen. Ik ben overduidelijk een zijslaper en ben gewend aan mijn Ikea-kussen speciaal voor zijslapers. Ik vind dat een heerlijk kussen – gevuld met veren – en een ander kussen zal dit dan ook niet snel kunnen overtreffen. Toch vind ik dit kussen heel aangenaam slapen.NASA traagschuim kussen 1NASA traagschuim kussen 2In het begin vond ik ‘m te dik en te hard naar mijn smaak, ik vond ‘m zelfs niet lekker liggen. Maar de hoeveelheid vlokken kunnen naar eigen inzicht aangepast worden. Het kussen is aan de zijkant voorzien van een rits; je kunt de vulling dus verminderen of juist later weer vermeerderen. Dat gaat natuurlijk niet echt met veren, dat wordt al snel een rommel. Ik heb er wat vlokken uitgehaald zodat het kussen dunner is, en dat slaapt al een stuk prettiger! Nu ben ik wel helemaal tevreden, ik merk dat ik uitgerust wakker word. Ik viel altijd al gemakkelijk in slaap, maar werd ook snel weer wakker. Elke geluidje zorgde er al voor dat ik midden in de nacht rechtop zat in mijn bed en vervolgens uren wakker lag. Nu heb ik het idee dat ik dieper/vaster slaap en dus minder snel onderbroken slaap. Iemand die juist van een dik kussen houdt zal het overigens wel meteen prettig vinden en de vulling zo laten, of iemand die wat zwaarder is (het hoofd zal dan vanzelf iets meer in het kussen zakken). Maar persoonlijk vind ik ‘m dus fijner als ie wat dunner is. Het Energy+ kussen is verpakt in een handige transporttas, dus als je een weekendje weg gaat of op vakantie, dan kan het kussen gewoon mee.

Het kussen kost € 59,-
Meer informatie en andere meningen over dit kussen kun je HIER bekijken.

De Energy+ Orthopedisch NASA traagschuim kussen hebben we ter review ontvangen

 

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top