Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Persoonlijk | Woningrenovatie en Modelwoning

Persoonlijk | Woningrenovatie en Modelwoning

Ik schrijf inmiddels vele jaren op Mommyonline en zowel mijn kinderen als onze woning heb ik, zo goed als het kon, buiten beeld gehouden. Dit is voor mij een bewuste keuze geweest en wat betreft mijn kinderen zal hier weinig verandering in komen, maar onze woning is weer een ander verhaal.

Jaren hebben we er op moeten wachten maar het is dan eindelijk zover; onze huurwoning wordt begin volgend jaar volledig gerenoveerd. In eerste instantie zou het gebouw gesloopt worden maar in verband met de welbekende economische crisis is er besloten om te gaan renoveren. In de huidige staat waarin onze woning verkeert voelde ik mij er niet prettig bij om foto’s ervan op het world wide web in te sturen. Maar hier komt dus gedeeltelijk verandering in. Een modelwoning van hoe onze woning er na de renovatie uit zal zien hebben we inmiddels bewonderd en ik kan niet wachten. Ik neem jullie mee naar de huidige staat van onze woning en door middel van de modelwoning kun je alvast zien hoe het na de renovatie eruit zal komen te zien. De foto’s van de modelwoning zijn van minder goede kwaliteit doordat deze met de telefoon gemaakt zijn.WoningrenovatieVele ingrijpende veranderingen zullen er worden uitgevoerd maar het meest enthousiast ben ik over het krijgen van een centrale verwarming. Voor velen een doodnormale zaak maar voor ons een grote positieve verandering waar we toch wel lang op gewacht hebben. Onze ruime woning bevat slechts één kachel die de gehele woning moet opwarmen, je kunt je dus wel voorstellen hoe koud de woning in de winter kan zijn. En na de renovatie zal iedere kamer van een cv worden voorzien.Woningrenovatie 2Onze badkamer is nog in zijn originele staat en dat is nog goed te zien ook. Het ouderwetse badje zal eruit worden gesloopt en we krijgen er een douchecabine voor in de plaats. Ik denk dat ik het verlies van het badje stiekem wel erg jammer vind omdat deze voor het wassen van de kinderen superhandig is.Woningrenovatie 3Ook de keuken verkeert zoals bijna alles in de woning nog in zijn originele staat. Het keukenblok zal worden vervangen waarbij de geiser in één van de kasten verborgen zal worden.Woningrenovatie 4De toiletruimte zal ook onderhanden worden genomen. De model-wc zal veranderd worden, we krijgen een zogeheten hang-wc, en hier ben ik erg blij mee. Met het schoonmaken is dit natuurlijk veel makkelijker. De spoelwaterbak die nu zichtbaar in de ruimte staat zal verdwijnen en nieuwe tegels aan de muur en vloer mogen niet ontbreken.

Naast bovengenoemde veranderingen zal ook de ventilatie in huis worden aangepakt en dit is voor mij een van de belangrijkste veranderingen. De woning zoals deze nu is heeft een hoog vochtgehalte en schimmels zijn zo ontstaan. Ook de aanwezigheid van zilvervisjes is hieraan te danken. Met dit alles in gedachte kan de renovatie wat mij betreft niet snel genoeg van start gaan.

Wanneer de woning af is zal ik natuurlijk een ‘Binnenkijken bij…’ doen maar in de tussentijd geef ik jullie zo nu en dan een kijkje achter de schermen, zullen we maar zeggen. Ook nieuwe aankopen zal ik met trots showen.

Nicky, trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Persoonlijk | Woningrenovatie en Modelwoning

  1. Dat ziet er goed uit zeg!! Echt fijn voor jullie dat alles grondig zal worden aangepakt. Ons vorige huurhuis werd voordat wij erin gingen wonen ook gerenoveerd. Het zag er van tevoren ook zo’n beetje uit als bij jullie en toch vond ik het een fijn huis. Na de renovatie was het gewoon helemaal af. Heb er daarna nog jaren met plezier gewoont. Veel plezier met het kopen van nieuwe spulletjes! Groetjes!

  2. Wat fijn dat jullie woning gerenoveerd wordt, ben natuurlijk ook benieuwd naar het eindresultaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top