Je bent hier
Home > Headlines > Persoonlijk update: 4 maanden na de bevalling

Persoonlijk update: 4 maanden na de bevalling

Het is inmiddels ruim een maandje terug dat hier op Mommyonline een artikel online kwam. Nadat ik het artikel waarin ik vertelde dat onze baby overprikkeld is online zette, besloot ik om op de ‘pauze’ knoopje te drukken. De hele situatie had kennelijk meer impact op mij dan ik in eerste instantie dacht. Ik zat er even doorheen en om dan vervolgens naast het gezinsleven ook nog eens artikelen te ‘moeten’ schrijven werd voor mij teveel. Feit is gewoon dat er niet genoeg uren in een dag zaten om alle ballen hoog te houden. Een maandje rust nemen en mij niet druk om de site hoeven te maken, was derhalve broodnodig. En nu kan ik er hopelijk weer tegenaan, weliswaar niet vol energie maar wel voldoende om jullie enkele artikelen per week te kunnen voorzien. Ik ga er gewoon voor!

School is weer begonnen!

De kop is er af. De scholen zijn weer begonnen en de eerste schoolweek hebben we reeds achter ons. Het was zekers weer even wennen en het schoolritme moeten we dan ook weer zien te vinden. Om onze eerste schoolweek samen te vatten:  het verliep rommelig. Waar ik dacht dat we redelijk goed voorbereid waren bleek dit niet echt het geval te zijn. De eerste twee schooldagen hadden de meiden fiets problemen, was een paar dagen daarvoor de 2dagen oud fiets van zoon nr. 2 gestolen en moest hij met het openbaar vervoer en zijn de meiden vrijwel dagelijks te laat op school gekomen. Een rommelig begin van het nieuwe schooljaar dus. En tel daar twee voetballende jongens bij, die aan een nieuw voetbalseizoen zijn begonnen, en het overzicht is zoek. We moeten dus nog met z’n allen terug in onze routine. Hopelijk zal het vanaf deze week soepeler verlopen. Vandaag hadden we in ieder geval een goede start en verliep alles op rolletjes.

Wat doet ze het goed!

In dit artikel heb je al kunnen lezen dat onze baby girl overprikkeld was en dat het daardoor niet super met haar ging. Inmiddels is onze kleine dametje vier maanden jong en gaat het veel beter met haar. Ze huilt veel minder en is veel meer ontspannen. En lacht ze veel meer! Waar ze voorheen bijvoorbeeld niet ‘vrij’ in bed alleen gelaten kon worden en de boel bij elkaar krijste kan ze nu veel meer aan. Zo kan ze zichzelf in bed vermaken en huilt ze absoluut veel minder. Ze is gewoon veel vrolijker en kletst zij daarbij ook steeds meer. Dat is geweldig om te zien! Qua ontwikkeling doet ze het verder hartstikke goed: ze is boven het gemiddelde (volgens het consultatiebureau) en heeft een behoorlijk hoeveelheid aan baby vetrollen. Onze baby girl krijgt nog steeds volledig afgekolfde moedermelk en groeit daar enorm goed van. Slapen doet ze ook goed. In het algeheel doet ze het gewoon hartstikke goed.

En hoe gaat het met mij?

Met mij gaat het ook steeds beter. Ik merk wel dat ik nog steeds erg vermoeid ben maar dat komt vanzelf wel weer in orde. Lichamelijk heb ik nog wel de nodige pijnklachten, aan mijn bekken en heupen. Daarnaast houd ik ook lichtelijk vocht vast aan mijn onderbenen en voeten. Voor nu doe ik er niet veel mee, mocht het toenemen dan zal ik uiteraard een bezoekje aan onze huisarts moeten inplannen. Misschien ook wel informatief om mee te delen want ik krijg geregeld vragen hierover: 4 maanden en 2 dagen na de bevalling is mijn menstruatie weer op gang gekomen. Vroeger, heel lang geleden, dacht ik altijd dat wanneer je volledig borstvoeding geeft je menstruatie dan wegblijft. Inmiddels weet ik gelukkig wel beter en ondanks dat ik dus nog steeds borstvoeding geef menstrueer ik gewoon weer. En ik weet dat bij velen de verwarring nog steeds bestaat dat wanneer je borstvoeding geeft of nog niet opnieuw je menstruatie gehad hebt, je niet opnieuw zwanger kunt worden. Dat is absoluut niet het geval. In beide gevallen kun je bij onbeschermd geslachtsgemeenschap opnieuw zwanger raken. Doe het dus vooral veilig, wil je niet opnieuw zwanger raken. Ook een vraag dat mij al meerdere malen gesteld is: hoe zit het met seks na de bevalling. Nou.. hier kan ik heel kort over zijn. Ik ben seksueel nog niet actief. Lichamelijk zou seks geen probleem moeten zijn maar emotioneel ben ik er nog niet aan toe. Het dagelijkse leven is momenteel hectisch waardoor ik geen behoefte hierin heb. Voor nu vind ik het prima zo maar ook dit komt vanzelf wel weer dik in orde.

Nou.. ik denk dat ik zo’n beetje alles wel besproken heb, tot een volgende update dan maar weer 🙂

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top