Je bent hier
Home > Columns > Persoonlijk | Nieuw schooljaar

Persoonlijk | Nieuw schooljaar

nieuw schooljaarHier in huize ‘Mommyonline’ hebben wij de eerste schoolweek achter de rug. En zitten we nu alweer midden in de tweede schoolweek. Waar het de eerste week nogal een beetje chaotisch in mijn hoofd was, verloopt de tweede week gelukkig beter. Het is na zes weken vakantie altijd wel weer wennen maar ook dit jaar hebben we het zo goed mogelijk doorbracht.

Een nieuw schooljaar betekent in de meeste gevallen een hogere groep/klas en in sommige gevallen ook een nieuwe klas en/of docent. Ook hier is dat niet anders.

Tienerzoon (oudste) zit nu in zijn vierde klas wat voor hem inhoudt dat hij zijn vakken gekozen heeft. Aan het einde van het vorige schooljaar heeft hij samen met zijn papa alle vakken doorgenomen om zo een juiste vakkenpakket samen te stellen. Manlief is echter van het type ‘neem zo veel mogelijk vakken zodat je alle kanten op kunt’. Op zich geen verkeerde gedachte, was het niet zo dat zoonlief ook een sociaal leven wenst te hebben. Waar zoonlief nu dus wel van baalt is dat hij op advies van papalief 17 vakken heeft waardoor hij gemiddeld dagelijks tot 16.00 uur op school zit. Waar zijn vrienden maar rond de 12 vakken hebben, heeft hij er dus 17. Als dit hem niet van de straat houdt weet ik het ook niet. 🙂 Wat betreft zijn schooltijden houdt zoonlief dit zelf netjes bij, zoals we van een tiener mogen verwachten.

Zoonlief nummer 2 zit nu in groep 8, een spannend jaar voor zowel hem als voor ons. Een zwaar jaar wordt het zeker gezien het zijn wens is om naar dezelfde school als zijn grote broer te gaan (gymnasium). Volgens zijn groep 7-meester zit het er wel in maar dan moet zoonlief het er wel uit halen en hier zit dus het probleem. Zoonlief is meer van het sociale type en zet hierdoor school op nummer 2. We zullen moeten afwachten en waar nodig stimuleren/helpen en hopen dat het wel goed komt. Het is voor hem wel fijn dat zijn klas hetzelfde is gebleven, wel heeft de klas een nieuwe juf.

Ook zoonlief nummer 3 heeft een nieuwe juffrouw en zit nu in groep 6. Gelukkig ook gewoon in dezelfde klas als het vorige schooljaar. Ik denk dat ik me het meest zorgen maak om zoon 3. Wat school betreft gaat het bij hem niet allemaal vanzelfsprekend als bij zijn twee grote broers. Hij is in tegenstelling tot hen een kind dat veel meer aandacht en stimulatie nodig heeft. Hij is zeg maar meer van het doen en minder van het leren. Maar goed.. zolang hij het fijn heeft op school komt het vast wel goed.

Dochter Precious zit nu in groep 4 waar zij samen met haar klasgenoten van het vorige schooljaar een nieuwe juffrouw heeft. Voor ons is deze juf geen totale onbekende, twee van haar broers hebben haar namelijk ook gehad. Op de vraag of haar nieuwe juf lief is antwoord dochterlief: ‘Voor kinderen die niet luisteren is ze streng maar als je luistert is ze lief’. Dat lijkt mij duidelijke taal! Dochterlief heeft er wel zin in en gaat er met goede moed tegenaan.

Aan het einde van het vorige schooljaar liet jongste dochterlief Gorgeous ons weten dat zij niet naar groep 2 wilde gaan. Nu het zover is hebben wij haar er gelukkig niet meer over horen praten. Haar klas is hetzelfde gebleven, deze wordt enkel aangevuld met vierjarigen. Haar juf is gelukkig wel hetzelfde. Ondanks dat ze wel trots is dat ze nu tot de oudste kleuters behoort is het nog even wennen. Het afscheid nemen op school heeft al enkele keren voor de nodige traantjes gezorgd.

We hopen op een fijne schooljaar met goede resultaten!

Is bij jullie school ook al begonnen?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top