Je bent hier
Home > Lifestyle > Gespot > Niniwalker

Niniwalker

Wij moeders zijn constant op zoek naar producten die het leven met (kleine) kinderen wat kunnen vergemakkelijken. Producten die werkelijk waar op een eigen manier een bijdrage leveren bij het grootbrengen van onze kinderen.

Als moeder (en natuurlijk vader) zijnde wil je jouw kindje zoveel mogelijk helpen in zijn/haar ontwikkeling. En hoe kun je dat beter doen dan je kind bij te staan en te motiveren tijdens zijn/haar ontwikkeling?
Het leren lopen is zo’n ontwikkeling waarbij je jouw kindje moet bijstaan en blijven motiveren. Maar helaas gaat het leren lopen gepaard met veel valpartijen. Ook voor de ouder vergt dit leerproces de nodige inspanning dat de rug noch de knieën niet ten goede komt. Want vaak wordt je bij het begeleiden van je kindje gedwongen te buigen of te knielen. Door deze ongemakkelijke rughouding kun je veel last van je rug en knieën krijgen.
Het is natuurlijk genieten om samen met jouw baby dit stadium van zijn/haar ontwikkeling door te lopen. Stap voor stap je kindje bijstaan terwijl hij/zij zelfstandig leert lopen en met een veilig gevoel de omgeving verkent. Het zou toch helemaal geweldig zijn om dit alles te kunnen doen zonder dat je rugpijn of last van je knieën krijgt.

Een nieuw product dat hierbij kan helpen is de Niniwalker. Ik heb de eer gehad dit product samen met dochtertje-lief van 10 maanden jong uit te proberen.

De Niniwalker is een loophulp zoals je het nooit eerder gezien hebt. Gemaakt van aluminium is de Niniwalker superlicht van gewicht.
De Niniwalker is een zeer compact hulpmiddel oftewel loopkar voor baby’s van 8 tot ongeveer 16 maanden, afhankelijk van het kind zelf. De Niniwalker kan namelijk pas gebruikt worden als het kind zijn/haar eerste stapje los kan maken. Dit is het unieke aan de Niniwalker. De handige, eenvoudige en lichte uitvoering helpt op een veilige manier jouw baby over te schakelen van kruipen naar lopen.

De Niniwalker is gemakkelijk in elkaar te zetten waardoor je direct kunt beginnen met oefenen. Dat hebben wij dan ook gedaan. De meegeleverde veiligheidsharnas, in dezelfde kleur als de Niniwalker, is gemakkelijk bij dochtertje-lief om te doen. De veiligheidsharnas is voor zowel de baby als voor de ouder verstelbaar. Het mooie aan de Niniwalker is dat men de wielen strakker of losser kan aandraaien. Zo behoud je als ouder de controle over de snelheid van de Niniwalker.
Opvallend aan de Niniwalker is het feit dat zowel baby als ouder genoeg ruimte hebben, baby wordt niet door de ouder belemmerd in zijn/haar beweging. De gebogen vormgeving van de Niniwalker geeft de baby voldoende bewegingsvrijheid zonder het risico het hoofdje te stoten. De handvat voor de baby is op eigen hoogte en dat van de begeleidende ouder op volwassen hoogte.

Dochtertje-lief, die totaal niet gewend is aan loopwagens en dergelijke, vond het gebruik van de Niniwalker in eerste instantie eng. Zij weigerde een stap vooruit te zetten, en na een tijdje wilde zij de Niniwalker niet eens meer aanraken. Voor het eerst wordt er van haar geacht rechtop te staan en stappen te zetten. Voorheen deed zij dit langs de banken en tafel, maar dan wanneer zij daar zin in had. Na ruim 5 minuten geoefend te hebben, zonder succes, heb ik dochtertje-lief gelaten om, samen met haar grote zus, de Niniwalker te ‘ontdekken’. Gewoon gelaten om er lekker mee te spelen, te voelen en te proeven, alles gaat nog steeds haar mond in. Dagelijks hebben wij met de Niniwalker kunnen oefenen. Nu, enkele dagen later, bemerk ik dat dochtertje-lief het minder eng vindt. Zij heeft zelfs aantal stappen vooruit gezet. Het zal wellicht nog dagen, of zelfs weken duren voordat dochtertje-lief vertrouwd is geraakt met de Niniwalker. Maar zolang wij dochtertje-lief genoeg tijd geven en haar blijven stimuleren, denk ik dat zij ons snel genoeg versteld zal doen staan. En wellicht kunnen wij in de lente samen (korte) wandelingen maken terwijl wij beide achter de Niniwalker lopen.

Omdat het gebruik van de Niniwalker bij dochtertje-lief, in de korte periode dat wij het uitgeprobeerd hebben, niet zo’n groot succes is heb ik dit product ook maar bij een neefje uitgeprobeerd. En bij hem verliep het totaal anders. Over een weekje wordt hij 1 jaar en hij kon zonder problemen goed met de Niniwalker lopen.

Bij het gebruik van de Niniwalker wordt er zowel rekening gehouden met het kind als de ouder en dit kun je van geen enkele andere loophulp zeggen. Vanaf het begin wordt de baby een natuurlijke en anatomisch correcte houding aangeleerd. En daarbij komt kijken dat de begeleidende ouder niet belast wordt, de voor vele ouders bekende ongemakkelijke rughouding is nu dan ook echt verleden tijd.
Doordat het kind de Niniwalker niet zelfstandig kan gebruiken en dus afhankelijk is van een volwassene, betekent dit dat er minder risico is dat het kind omvalt.
Na gebruik van de Niniwalker kun je het ook heel gemakkelijk dichtvouwen en in de meegeleverde bijpassende Niniwalker-tas opbergen. Hierdoor is de Niniwalker ideaal voor gezinnen met weinig (opberg)ruimte.

Conclusie
De Niniwalker is een superhandig product die iedere ouder met een kind tussen de leeftijd van 8 tot 16 maanden goed kan gebruiken. Het zal weliswaar voor veel baby’s even wennen zijn, maar zodra dit gebeurd is zal zowel kind als ouder vele maanden van dit product kunnen genieten. En door het superlichte gewicht en bijgeleverde tas is de Niniwalker gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Dus ook ideaal voor bij opa en oma of op vakantie.

Winnen!
Ben je na het lezen van dit stuk helemaal enthousiast over de Niniwalker en zou je dit product samen met je baby willen uitproberen? Oogappel.nl geeft 3 Niniwalkers weg. Laat ons hieronder weten wat jij van de Niniwalker vind en beantwoord via dit formulier de vraag: In hoeveel kleuren is de Niniwalker beschikbaar. Antwoord te vinden op de site van oogappel.nl
Deze actie loopt van 13 december 2010 tot en met 3 januari 2011

Voor meer informatie over de Niniwalker bezoek dan de website van oogappel.nl
Bekijk hier het filmpje

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

19 thoughts on “Niniwalker

 1. dit lijkt mij een heel handig ding omdat je het zelf kunt vast houden en je hoeft er niet gebukt achter te lopen en ook omdat bij andere loop/druk producten
  zelf vooruit gaat als het kindje er achter probeert te staan/lopen en mijn zoontje is daardoor al een paar keer gevallen .
  ik vind dit heel handig
  gr alie

 2. Dit lijkt mij een ideaal ding.
  Je stimuleert je kind.
  En je helpt ze met hun ontwikkeling.
  Je kunt er recht bij lopen en hoeft er niet met een gebogen rug achter te lopen.

 3. Dit vind ik nu zo’n uitvinding waarvan ik denk: zo simpel en o zo handig. Dat dat nog niet eerder uitgevonden is!

 4. Wat een geweldige vinding. Samen met je kind de eerste stapjes zetten is toch veel leuker dan passief meekijken. Reuzehandig en nog praktisch ook.

 5. De niniwalker lijkt me echt super handig.
  je leert je kindje goed lopen.
  je hoeft niet bang te zijn voor je rug want het is
  allemaal zo gemaakt dat je daar geen last van hebt.
  Een super leuk idee om je kindje zo te leren lopen

 6. dit lijkt me een geweldig produkt echt een originele super uitvinding.

  zo leert je kindje veilig lopen de eerste stapjes en je raakt je kindje niet kwijt

 7. Erg handig inderdaad. En ik denk dat kinderen het ook veel leuker vinden om zo samen met papa of mama te lopen, dan alleen achter een loopkarretje of iets dergelijks. Denk dat het kinderen ook meer zelfvertrouwen geeft en ze daardoor sneller leren lopen. Hele leuke uitvinding en een mooie manier om je kindje vol plezier te leren lopen.

 8. echt eens een geweldig product om je kleine dreumes goed te laten leren lopen en ook nog voor jezelf want nu dat je zelf rechtop kunt lopen geen rugklachten meer

 9. O Mijn god, wat een uitvinding!! na 2 kleintjes is nu nr 3 in de maak, met mijn bekken problemen is dit de uitvinding om toch zelf met de kindjes te oefenen!! heb het nu 2 keer mijn man noodgedwongen moeten laten doen(vind ie niet erg hoor), maar met deze uitvinding kan ik het zelf!!!

  helemaal te gek!!

 10. Lijkt me heel tof of je kind zo te leren stappen en zo sta je ook dichter bij je kind zelf. De rug kan recht blijven en dat is goed meegenomen voor mensen die rugklachten hebben.
  Groetjes David

 11. Sinds een paar maanden heb ik mijn eerst nichtje erbij,
  En met dit wonder ben ik echt super blij!

  Haar eerste bewegingen en haar prachtige glimlach op haar kleine snoetje,
  Ik kan niet wachten tot ze haar eerste stapjes zet met haar voetje.

  Hierbij komt deze Niniwalker goed van pas,
  En wordt de woonkamer omgetoverd tot een heuse leerklas.

  Met veel vallen en dan weer opstaan,
  Lieve meid samen kunnen we de wereld aan.

  Mommyonline gunnen jullie mij en mijn nichtje deze geweldige loop ervaring samen?
  Want het zal toch geweldig zijn als we deze geweldige prijs zullen binnenhalen!!!!!!!!!!

 12. Dit kende ik nog niet !
  Hier op mommyonline lees ik voor het eerst een artikel over de Niniwalker !
  Lijkt me echt een superuitvinding ! Erg handig voor beide partijen (kind en ouder).
  Ik merk enkel pluspunten op:
  – Het kind kan alles beter en sneller ontdekken.
  – Het is veilig voor het kind.
  – Als ouder belast je minder je rug.
  … enz.

  Wat mij betreft, zeker een must-have!

 13. lijkt me een superhandig ding, en leuk voor ouder en kind. Meestal zijn het de meest eenvoudige oplossingen die de beste zijn, en dit lijkt me er zo eentje!

 14. Het lijkt mij een geweldig product. Zo ben je bewust samen met je kindje bezig om hem te ontwikkelen, zonder dat je zelf zere knieen en rug oploopt. Ook leert hij zelfstandig dingen te doen, want zo’n handvat is toch wat anders dan de vertrouwde hand van papa of mama.

 15. Volgens mij kan je kindje hiermee op een makkelijke en snellere manier leren lopen.

 16. Winnaars zullen wij eind van de week hieronder bekend maken, ook ontvangen de winnaars een prive mailtje van ons met verzoek om adresgegevens

 17. In samenwerking met Oogappel.nl mogen wij 3 NiniWalker weggeven.
  De gelukkige winnnaars zijn:
  -Alie
  -Wendyke
  -Marina

  Van harte gefeliciteerd met de NiniWalker en heel veel plezier ermee!

  Iedereen bedankt voor het meedoen!!
  Houd mommyonline.nl in de gaten voor nog meer leuke winacties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top