Je bent hier
Home > Headlines > Persoonlijk: Nieuwe jaar nieuwe baan

Persoonlijk: Nieuwe jaar nieuwe baan

Nieuwe jaar nieuwe baan

Het afgelopen jaar stond voor mij in het teken van zelfontplooiing. Mezelf ontwikkelen, op alle fronten waar dit mogelijk is. Zo had ik mezelf op 1 januari 2022 voor diverse workshops voor ondernemers ingeschreven. En ben ik met een ondernemerscoach aan de slag gegaan. Ook ben ik met mezelf aan de slag gegaan en zodoende mezelf hervonden: wat zijn mijn waarden en normen? Ergens las ik het volgende: ‘You teach people how to treat you by what you tolerate and accept. Create the standards and boundaries that you need and don’t settle for anything les than respect‘. En hier ben ik het volledig mee eens. Dus hoe wil ik dat anderen mij behandelen? Wat is voor mij wel en niet acceptabel?

Het jaar 2022 was een jaar waarin ik vooral op zoek ging naar mezelf: een zoektocht naar wie ik ben en hoe ik mezelf kan verbeteren. Meer hierover lees je in mijn blog: Mezelf verliezen was een dieptepunt. En ik moet zeggen dat ik enorm tevreden ben met hoe ik mij hierin ontwikkeld heb. Zeer tevreden over mijn verbeterde zelfbeeld/zelfwaarde en in welke richting ik verder wil. Het is nog steeds ‘work in progress’ maar al met al was 2022 een succesvol jaar, helemaal als we het over zelfontwikkeling hebben.

Waar ik in het afgelopen jaar vooral gefocust was op zelfontwikkeling, ligt de focus dit nieuwe jaar daarnaast op verandering. Dingen anders doen en aanpakken. De grootste verandering hierin is dat ik een nieuwe baan heb. Jongste dochterlief wordt in april 4 jaar en zal met school starten, dit biedt mij de mogelijkheid om buitenshuis te gaan werken. En hier verheug ik mij enorm op. Per januari ben ik gestart met mijn nieuwe baan als pedagoog in de kinderopvang. Fulltime werken doe ik niet, voor nu is mijn contract voor 3 dagen in de week. Voor mij persoonlijk ideaal want zo kan ik naast mijn nieuwe baan ook aan mijn eigen onderneming blijven werken. Pas in april start dochterlief met school, dit betekent dat zij de komende maanden samen met mij naar het werk zal gaan. Voor de dagen dat ik aan het werk ben is er voor haar op de peutergroep een plekje.

Buitenshuis werken was iets wat ik al langer wilde maar dochterlief naar een opvang brengen had absoluut niet mijn voorkeur. Om diverse redenen koos ik ervoor haar thuis te houden, ik was namelijk er niet van overtuigd dat opvang haar ontwikkeling ten goede zou doen. Hierin was mijn gevoel sterk. En achteraf gezien ben ik blij dat ik deze keuze genomen heb.

Sinds enkele maanden veranderde voor zowel dochterlief als mezelf veel. Dochterlief liet duidelijk merken dat ze er klaar voor was en mijn eigen gevoel gaf ook aan dat het tijd was. Dus ging ik aan de slag. Mijn doel was om een baan in de kinderopvang te vinden waar tevens ruimte zou zijn voor dochterlief. Ik moet zeggen dat het voor mij niet lang heeft geduurd om een passende baan te vinden. Hier ben ik enorm blij mee. Het is fijn om het nieuwe jaar met een nieuwe baan te mogen starten. Maar zeker ook dat dochterlief meer tijd kan doorbrengen met leeftijdsgenoten, en zich zo op de basisschool kan voorbereiden terwijl ik in de buurt ben. De overgang naar de basisschool zal hierdoor nauwelijks moeizaam gaan. Na vele en vele jaren kan ik nu dan toch mijn diploma aan het werk zetten 🙂

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top