Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Geld aan jezelf uitgeven

Money Monday: Geld aan jezelf uitgeven

Geld aan jezelf uitgeven

Van de week had ik een gesprek met een collega. Zij vindt het moeilijk om geld uit te geven voor haarzelf. Zij vindt het lastig om dingen voor haarzelf te kopen. De meeste vrouwen schijnen dit lastig te vinden. Zij geven liever geld uit aan hun kinderen en zetten zichzelf op de laatste plaats. Ik heb daar zelf geen last van. Ik geef zelf bakken geld aan mijzelf. Ik hou ervan om mijzelf te verwennen en ik hou er van om er goed uit te zien. Deze maand heb ik kleding gekocht. Bij een speciaalzaak goede BH’s en ik heb een nieuwe parfum gekocht. Ook aan mijn uiterlijk geef ik geld uit. Ik laat mij regelmatig masseren. Ik laat mij harsen en ik ben begonnen met laseren. Momenteel ben ik (weer) op zoek naar een nieuwe nagelstylist.

Nu leef ik onder de gelukkige omstandigheden dat ik niet hoef te kiezen. Grof gezegd; ik heb momenteel geld genoeg. Ik hoef niet te kiezen tussen nieuwe kleding voor mijzelf of nieuwe kleding voor mijn kinderen. Ik kan beiden kopen. Ik kan mij ook niet voorstellen hoe dat zou zijn.

Waar ik wel moeite mee heb is tijd voor mijzelf maken. Vroeger ging ik van hot naar her. Ik had in het weekend minimaal drie afspraken per dag. Sinds ik kinderen heb, heb ik last van Mom-guilt. Ik werk veel. Ik doe een studie. Ik ga twee keer per week sporten. De rest van de tijd breng ik met mijn kinderen door. Ik voel mij schuldig als ik iets voor mijzelf doe. Ik heb dan het idee dat ik dan mijn kinderen te kort doe. Het resultaat is dat mijn sociaal leven minimaal is. Toch heb ik besloten om dit jaar ook op dat gebied iets vaker voor mijzelf te kiezen. Ik wil minimaal 1 keer per maand iets voor mijzelf doen. Deze maand is dit aardig gelukt! Ik had een lunch met een vrouwennetwerk en ik ben met mijn moeder naar een musical geweest.

Waar hebben jullie moeite mee? Tijd voor jezelf creëren of geld aan jezelf uitgeven?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top