Je bent hier
Home > Columns > Negenmaandenbeurs

Negenmaandenbeurs

Op geheel eigen stijl besteedt Mommyonline.nl kort voor de beurs aandacht aan de Negenmaandenbeurs die plaatsvindt van 16 t/m 20 februari 2011.
Mommyonline.nl verdiept zich in de Negenmaandenbeurs om zo meer over de beurs te weten te komen en uiteraard over de enthousiaste vrouwen achter de beurs. Ondanks de drukke voorbereidingsperiode van de beurs heeft Sandra Huijbregts, communicatiemanager, tijd voor ons vrij weten te maken om al onze vragen te beantwoorden.

Jaarlijks trekt de Negenmaandenbeurs tussen de 40.000 en 45.000 bezoekers. Hiermee is deze beurs in Nederland de grootste beurs voor aanstaande en jonge moeders en vaders. Op de Negenmaandenbeurs kunnen aanstaande en nieuwbakken ouders zich laten inspireren en informeren. De Negenmaandenbeurs is een plek waar je alles onder één dak vindt: informatie over je zwangerschap/bevallen/opvoeden, zwangerschaps- en babykleding, leuk en leerzaam speelgoed, verzorgingsproducten, maar ook compleet ingerichte babykamers om inspiratie op te doen, modeshows, creatieve workshops en nog veel meer.
Naast de baby gerelateerde producten vind je op de beurs soms ook producten wat niet direct met zwangerschap of baby te maken heeft. Een goed voorbeeld hiervan is de krant.
“De krant is natuurlijk geen specifiek product wat met zwanger zijn of baby’s te maken heeft, maar de bezoekers van de Negenmaandenbeurs lezen ook gewoon de krant”.

De Negenmaandenbeurs is bovenal gewoon een heel gezellig dagje uit met je vriendin, zus, collega, (schoon)moeder of je partner. En over de kinderen hoef je je geen zorgen te maken want ook aan kinderopvang is gedacht. SKON regelt op de Negenmaandenbeurs de opvang, daar kunnen kinderen tussen 0 – 8 jaar max. 2 uurtjes komen spelen. Gratis. Zodat hun moeder/vader in alle rust de beurs kan bezoeken.
“Als je zwanger bent – zeker bij een 1e kind – of net je kindje hebt gekregen, komt er heel veel op je af. Dan is de Negenmaandenbeurs een leuk en informatief uitje. De focus ligt op de periode dat je zwanger bent (of wilt worden) en kinderen tot ca. 1-2 jaar. Daarom is onze slogan ‘van zwangerschap tot eerste stapjes’. Sommige ouders willen graag in alle rust inspiratie opdoen. Wij komen deze ouders tegemoet door gratis opvang te bieden, wel zo attent”.

De Negenmaandenbeurs bestaat al vele jaren, dit jaar is het alweer de 26e editie. De beurs zoals wij haar nu kennen is niet altijd zo groot geweest. Ooit was de beurs een onderdeel van de Huishoudbeurs. Maar omdat de doelgroep zo specifiek is en je die ook op een specifieke manier wilt benaderen, is besloten om er een aparte beurs van te maken. Dit werd de Negenmaandenbeurs.
“Wel vinden wij het belangrijk dat beide beurzen tegelijk zijn, zodat bezoekers indien gewenst toch naar de andere beurs kunnen gaan. Negenmaandenbeurs bezoekers die nog even extra willen shoppen, of Huishoudbeurs bezoekers die voor hun zwangere dochter/vriendin/zus etc. nog een leuk cadeautje willen kopen kunnen zonder extra kosten de ander beurs bezoeken. De beurs heeft wel altijd in de RAI plaats gevonden”.

Het team van de Negenmaandenbeurs bestaat uit vijf vrouwen: Nicole Tuitert, Daniëlle Meester, Aleid Bisschop, Sandra Huijbregts en Micky Zuiderwijk. Bijna allemaal moeder met kinderen tussen de leeftijd van 8 maanden en 5 jaar. Sandra Huijbregts, zelf moeder van twee kinderen, is 10 jaar werkzaam bij Amsterdam RAI, waarvan 5 jaar bij de Negenmaandenbeurs.
“Doordat wij als team bijna allemaal mama’s zijn staan we erg dicht bij de doelgroep/bezoekers van de Negenmaandenbeurs. Dit maakt ons werk natuurlijk extra leuk”.

Ter voorbereiding op de Negenmaandenbeurs gebeurt er veel. Het is een jaarlijkse beurs en achter de schermen wordt er veel nagedacht en gewerkt. Zo vindt het team het belangrijk om iets te doen met de wensen van hun bezoekers. Om dit te kunnen bereiken sturen ze na iedere beurs hun bezoekers een enquête om zo hun mening over de beurs te kunnen geven. Hierdoor houden zij scherp in de gaten hoe deze beurs verlopen is en waarmee ze een volgende beurs eventueel kunnen verbeteren.
“We houden uiteraard ook de ‘babymarkt’ in de gaten, wat is er nieuw, waar moeten we aandacht aan besteden etc.”.

De negenmaanden beurs is een leuk uitje voor zwangeren en jonge moeders. De beurs is daarom ook een goede plek voor bedrijven om zich te presenteren.
“Het is voor een bedrijf perfect om in 5 dagen zo’n 40 à 45.000 bezoekers recht uit de doelgroep te kunnen ontmoeten”.
De beurs kent vaste ‘klanten’ maar gelukkig is er ieder jaar weer ruimte voor nieuwe bedrijven met hun producten. Mede hierdoor is de beurs nooit hetzelfde. Door de steeds terugkerende standhouders kunnen wij wel concluderen dat deelname op de Negenmaandenbeurs zeker invloed heeft op de verkoop of op de naamsbekendheid van de bedrijven.
Veel van de ‘vaste’ standhouders kennen wij wel, maar welk bedrijf mag echt nooit gemist worden op de beurs?
“Er zijn zoveel leuke stands, zoveel leuke producten, daar kan ik echt geen keuze in maken. Voor zwangeren vind ik de modeshow een echte aanrader”.

Op de modeshow komen uiteraard veel zwangeren op af. Wij willen natuurlijk ook weten wie de vrouwen zijn die de zwangerschapskleding showen? Zijn dat modellen van modellenbureaus of ‘gewone’ vrouwen die zich daarvoor kunnen aanmelden?
“De modeshow wordt georganiseerd door een professioneel bureau met professionele modellen. Het is helemaal leuk als die professionele modellen zwanger zijn, maar dat heb je natuurlijk niet in de hand. We hebben dit jaar een oproep gedaan aan zwangere vrouwen die in ons bestand bekend waren, onder andere van een eerder bezoek aan de Negenmaandenbeurs. Daar hebben we veel respons op gehad. Na een professionele ‘casting’ zijn vier zwangeren uitgekozen om mee te doen aan de modeshow, erg leuk!”

Tenslotte sluiten wij het interview af door aan Sandra te vragen wat zij het leukste aan de Negenmaandenbeurs vindt en wat de beurs zo bijzonder maakt.
“Zwangerschap en kleine baby’s blijven altijd heel bijzonder, dus wat is er dan leuker dan aan een evenement te werken waar zwangeren en prille ouders met kleine kindjes naartoe komen. Hierdoor denk ik zelf ook nog vaak met een heel fijn gevoel terug aan mijn eigen zwangerschap. Maar ook aan het feit dat je dan in een hele nieuwe wereld terecht komt, waar je allerlei beslissingen in moet nemen en producten voor moet kopen. Erg leuk om daarin een steentje bij te kunnen dragen.
Wat zo bijzonder aan de Negenmaandenbeurs is, is het feit dat alles onder één dak is. Het is een gezellig dagje uit voor veel vrouwen. En voor de échte shoppers….je kunt op dezelfde dag ook gratis de Huishoudbeurs bezoeken, dus ‘shop till you drop’.

In samenwerking met Negenmaandenbeurs mag Mommyonline 10 entree kaarten aan haar lezers weggeven. Kans maken? Beantwoord via dit formulier het volgende vraag: Welke bn-er opent dit jaar de Negenmaandenbeurs? Antwoord te vinden op de site van de Negenmaandenbeurs. En laat vervolgens ons hieronder weten waarom je graag naar de Negenmaandenbeurs wilt en met wie.
Deze actie loopt van vrijdag 4 februari tot en met zondag 13 februari 2011.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

13 thoughts on “Negenmaandenbeurs

 1. Ik zou graag een dagje negenmaandenbeurs willen winnen, zodat ik met mijn vriendin daar naartoe kan. Zij heeft een lief mannetje die gehandicapt is en daardoor heeft zij minder geld te besteden, doordat alle aanpassingen behoorlijk duur zijn en niet alles vergoedt wordt. Alle beetjes dat minder geld kost, is mooi meegenomen voor een leuk dagje uit samen.

 2. Ik zou graag met mijn zusje willen gaan omdat ze zwanger van haar eerste is. Mijn kinderen zijn al ouder dan 5 dus ik ben ook al een tijdje uit de baby’s. Zo kunnen we allebei er weer helemaal inkomen met de ‘dingen van nu’.

 3. Ik zou graag een dagje negenmaandenbeurs willen winnen.
  Omdat ik net ben bevallen van me kliene meiseje (17-01-2011)
  We willen graag met me nicht er heen omdat zij ook net is bevallen van een meisje
  We zullen het leuk vinden als eerste uitje met onse dochters.

 4. ik dacht dat ik eigenlijk al heel veel wist van baby’s omdat ik in de kinderopvang werk maar naar veel lezen in boekjes, blaadjes en op het net schrok ik eigenlijk wel een beetje want ik kwam tot de onydekking dat ik eigenlijk helemaal niet veel weet dus daarom wil ik graag naar de beurs omdat ik daar ideen en tips op kan doen

 5. ik zou graag naar de 9 maanden beurs gaan, op 11-11-2010 ben ik bevallen van een stoere jongens tweeling. ik zou graag willen gaan met mijn lieve schoonzus die helpt me veel bij dingen waar ik niet aan toe kom, zij is ook bezig met kinderen, en het lijkt me super leerzaam voor mij en ondanks de drukke tijd er even uit te zijn lijkt me heerlijk!!!

 6. Ik zou graag naar de 9 maanden beurs willen omdat ik net ben bevallen van een geweldige zoon en dit graag samen met mijn schoonzusje want die is net weer zwanger.
  Na een zware bevalling ben ik wel weer even toe aan een leuke dag.

 7. Mensen die niet winnen kijk ff bij de kruitvat voor een gratis avond kaartje 😀
  En anders op marktplaats 😀

  Ik doe niet mee aan de wedstrijd heb al maanden 2 kaartjes liggen in huis 😀

 8. Ik zou graag met mijn vriendin naar de 9maanden beurs gaan. Zij is zwanger van haar eerste kindje en ik als ervaren moeder zou het erg leuk vinden om dit met haar te delen.

 9. Ik zou graag met mijn vriend gaan, zodat wij spulletjes kunnen uitzoeken voor de nieuwe kamer van onze meisjestweeling. Ook zijn we erg benieuwd naar de laatste peutermode!

 10. Winnaars:

  Patricia Baars
  Mandy
  Larissa
  Proud Mommy
  Tessa Neele

  Jullie ontvangen een ieder 2 toegangskaarten voor de negenmaandenbeurs.
  Heel veel plezier en laat ons weten hoe jullie het ervaren hebben

 11. Wij zijn afgelopen woensdag naar de beurs geweest en het was leuk.
  Ik had 2 kaartjes gewonnen en mijn partner en ik zijn samen met de kinderen er naar toe geweest. Kregen wij bij de ingang te horen dat je voor kinderen vanaf 4 jaar moet betalen. Dit wisten wij dus niet. Wij gingen ervan uit dat kinderen, in ieder geval tot 12 jaar, gratis toegang hebben, dus niet!
  Dat was wel een teleurstelling, maar verder was het wel een geslaagd dagje.

  Dus Mommyonline, hartelijk dank voor de vrije toegangskaarten.
  Hopelijk hebben jullie voor volgende jaar in samenwerking met de negenmaandenbeurs weer zo’n actie

 12. Hoi Mommyonline,

  Ik heb de kaartjes ontvangen. Zondag gaan we naar de beurs. Ik ben beneiuwd.

  Dank jullie wel voor de kaartjes.

  Groetjes Patricia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top