Je bent hier
Home > Headlines > ‘Nagellak-Tijn’ LAK. door Tijn

‘Nagellak-Tijn’ LAK. door Tijn

De ernstig zieke zesjarige Tijn Kolsteren, bekend van zijn nagellakactie voor Serious Request afgelopen december, is een nieuwe actie gestart om geld op te halen ten behoeve van een baanbrekende behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker. Door Tijns nagellak te kopen help je fondsenwerver Stichting Semmy een apparaat naar Nederland te halen, waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke patiëntjes behandeld kunnen worden. Hiervoor is minimaal 1 miljoen euro nodig. De nagellak is vanaf 30 mei voor een tientje te bestellen op lakdoortijn.nl. Tijn roept heel Nederland op: #lakdoor!

Tijn werd in december 2016 bekend met zijn ‘Lak aan’ actie in Het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Hij haalde toen meer dan 2,5 miljoen euro op voor de behandeling van kinderen in Afrika met longontsteking. Nu hij zelf niet meer lang te leven heeft, wil hij nog één keer in actie komen voor kinderen die net als hij vechten tegen hersenstamkanker. De afgelopen maanden is er door veel partijen belangeloos gewerkt om Tijn te helpen zijn droom te realiseren.

Geen overlevingskans
Per jaar worden ongeveer 10 kinderen in Nederland net als Tijn getroffen door hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Bij deze kinderen wordt reguliere chemotherapie tegengehouden door de bloed-hersenbarrière, waardoor medicijnen de tumor niet goed kunnen bereiken. Stichting Semmy zet zich sinds 2007 in voor fondsenwerving ten behoeve van onderzoek. Met de opbrengst van Tijns actie kan de stichting een robot kopen, die helpt het probleem van de bloed-hersenbarrière te omzeilen.

1 miljoen euro voor de CED behandelmethode
Met de alternatieve toedieningsmethode, Convection-Enhanced Delivery (CED), worden medicijnen via zeer dunne catheters die met de robot worden ingebracht, rechtstreeks in de tumor toegediend. Op deze manier kunnen medicijnen hun werk doen op de plek waar ze nodig zijn. Omdat deze techniek nog helemaal nieuw is, zijn er geen onderzoeksresultaten bekend en worden de behandelkosten nog niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.
Dokter Dannis van Vuurden, Tijns behandelend arts, is kinderoncoloog aan bij VUmc en specialist op dit gebied. “Eén van de grootste problemen in de behandeling is dat medicijnen die in het laboratorium goed werken, de tumor niet bereiken. Met 1 miljoen euro kan de robot aangeschaft en onderhouden worden en kunnen meerdere kinderen met DIPG in een behandelstudie worden behandeld. In het laboratorium zullen we tegelijkertijd verder zoeken naar betere medicijnen en combinaties van geneesmiddelen, die we vervolgens weer met de CED-techniek kunnen gaan toedienen. Ik roep dan ook het bedrijfsleven en de farmaceutische industrie van harte op ons te helpen DIPG de wereld uit te krijgen.”

Belangeloze steun
De actie #lakdoor wordt mogelijk gemaakt door de belangeloze steun van velen, waaronder Youp van ’t Hek en Stichting Semmy ambassadrice Wendy van Dijk. De cabaretier sprak zijn ontroering over Tijn uit in zijn NRC column van 23 december jl getiteld ‘De nieuwe Messias’. Youp over LAK. door Tijn: “Ik hoorde op de radio een interview met de behandelend arts van die kleine Tijn en hij vertelde over de meedogenloze ziekte en hoeveel onderzoek er gedaan moet worden. En hoeveel geld daar voor nodig is. Toen dacht ik: zo snel mogelijk aan de slag met zijn allen!”
Ook Wendy omarmt het initiatief: “Dit zou een fantastische doorbraak kunnen zijn voor Stichting Semmy, die zich al meer dan tien jaar inzet voor kinderen zoals Semmy en Tijn. Een beetje hoop doet leven en hoop is hard nodig!” Samen strijden ze voor één doel: kinderen zoals Tijn een kans geven op beterschap.

#lakdoor
De potjes LAK. door Tijn zijn te koop in zijn vier favoriete kleuren. Op het etiket is het herkenbare gelakte handje van Tijn te zien. In de campagnefilm vertelt Tijn meer over zijn plan. Met de hashtag #lakdoor roept Tijn Nederland op de lak te kopen op lakdoortijn.nl. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Semmy.

Let op: De verzending van LAK. door Tijn kan langer duren dan dat je normaal gewend bent van een webshop. Omdat het een crowdfunding actie is, wordt er gewacht tot het gehele bedrag van 1 miljoen euro binnen is. Daarna zal de door jou bestelde nagellak worden verzonden. Het kan dus even duren voordat je de LAK krijgt thuisgestuurd.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top