Je bent hier
Home > Columns > Nadelen van zwanger zijn

Nadelen van zwanger zijn

Na een soort vakantie van twaalf dagen ben ik sinds gisternacht weer aan het werk. Niets mis mee. Alleen was het afgelopen nacht best wel druk. Ook deed de lift het die dag niet, dus uit voorzorg maar de trap genomen. En dan kom je er toch wel achter dat dit best vermoeiend is. Helemaal als je ieder uur naar beneden moet omdat er gebeld wordt. Das nadeel 1 van zwanger zijn: alles wordt zwaarder en moeilijker.
Het aan- en uittrekken van schoentjes van mijn dochter deed ik altijd zonder door mijn knieën te gaan. Dat moet ik nu ook niet meer doen, want er zit serieus nu al een beste buik in de weg. Das nadeel 2 van zwanger zijn: je wordt snel ronder en het gaat snel in de weg zitten (oké, ook wel een voordeel, want nu mag je je buik eindelijk showen.)
Vannacht moest ik niezen, en jullie raden het al, ik kruiste mijn benen niet en promt pies ik in mijn broek. Gelukkig werk ik alleen ’s nachts. Das nadeel 3 van het zwanger zijn: een zwakke blaas en bekkenbodemspieren.
Het is tijdens een zwangerschap en de eerste tijd erna ook aan te raden om een agenda aan te schaffen, das nadeel 4, je krijgt het geheugen van een goudvis! Ergens ook wel handig als je dingen liever niet wilt onthouden.
Wat ik dan ook heb, en ik weet niet of anderen dat ook hebben, is dat ik heel snel wakker wordt van ieder geluidje dat ik hoor; ik ben al een lichte slaper, maar nu is het helemaal erg. Voor mij is dat dus ook een nadeel aangezien ik in de nacht werk. En aangezien mijn man hard ademt en snurkt. Als ik wakker word, is het zonder oordoppen heel moeilijk weer in slaap te komen. Dat is dus nadeel 5.
Verder ziet mijn huid eruit alsof ik een puber van 15 ben. Nadeel 6.

Nou, dat waren er dus al 6, en om ervoor te zorgen dat niet iedereen gaat denken dat ik het helemaal niet zie zitten om zwanger te zijn, zal ik nu stoppen. Dan heb ik alleen de “normale” kwaaltjes, zoals een schommelend humeur, misselijkheid, vermoeidheid etc. niet eens meegerekend…

Buiten dat dames, vind ik het heerlijk om dit nog eens mee te mogen maken. Ik kijk er al naar uit om de baby te voelen bewegen en straks over een paar maandjes ook te zien bewegen. Ik kijk uit naar het in orde maken van de babykamer en nog meer kijk ik natuurlijk uit naar de tijd dat de baby geboren is en ik weer borstvoeding mag gaan geven. Helaas duurt het allemaal nog 6 maanden voor het zover is. Maar tot die tijd nemen we de nadelen maar op de koop toe en genieten we volop van de voordelen!

3 thoughts on “Nadelen van zwanger zijn

 1. Hey meis,

  Probeer er lekker van te genieten strakkies heb je het hummeltje in je handen en voor je het door hebt denk je ach wat mis ik mijn buik en dat heerlijke gevoel van trapjes.

  Kus

 2. Hey meis,

  Probeer er lekker van te genieten strakkies heb je het hummeltje in je handen en voor je het door hebt denk je ach wat mis ik mijn buik en dat heerlijke gevoel van trapjes.

  Kus

 3. Klagen willen we allemaal niet want zwanger zijn is een zeggen, maar wat heb ik rot zwangerschapen achter de rug, van overmatig overgeven tot uitdroging gevolgd door meerdere malen opname. Zwangerschap sla ik lever over, geef mij maar de bevalling.

  Cindy, geniet van je steeds dikker wordende buik en de beweging van de kleine en ja, de nadelen maar voor lief nemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top