Je bent hier
Home > Headlines > Must-see | 2Doc: Waiting for the Sun

Must-see | 2Doc: Waiting for the Sun

In de 2Doc: Waiting for the sun belandt een vader uit een Chinees gezin in de dodencel. Zijn kinderen worden door hun familie in de steek gelaten. Niemand wil voor kinderen met zo’n schandelijke achtergrond zorgen. De komen terecht in een weeshuis, Sun Village, waar ze onder de hoede van mevrouw Zhang voor zichzelf leren zorgen.

Sun Village

Mevrouw Zhang is een oudere voormalige gevangenisbewaker die de afgelopen 25 jaar het weeshuis Sun Village heeft gerund voor kinderen van ouders die zijn veroordeeld of geëxecuteerd. In China zitten er meer mensen in de dodencel dan waar ook ter wereld. De kinderen van de veroordeelden worden meestal aan hun lot overgelaten. Ze worden gestigmatiseerd en leven op straat. Als ze geluk hebben, belanden ze bij mevrouw Zhang.

Verlangen naar ouders

De kinderen van mevrouw Zhang komen uit heel China en hebben verschillende achtergronden, maar wat hen bindt is verlangen naar hun ouders. Ook hebben ze ieder voor zich hun nieuwe vrienden nodig om de wereld waar ze in terecht zijn gekomen te begrijpen. Veel kinderen kunnen net hun veters strikken wanneer ze in Sun Village terecht komen. Noodgedwongen groeien ze snel op en leren ze voor zich zelf te zorgen.

Regisseur Kaspar Astrup Schröder volgt twee jaar lang het leven van een groepje kinderen in het tehuis van Oma Zhang en laat de emoties zien van enkele van de belangrijkste en bepalende momenten in het leven van deze kinderen.

2Doc: Waiting for the Sun
Dinsdag 16 januari om 23.15 uur op NPO 2.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top