Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | Bad Moms

Movie Sunday | Bad Moms

De tweede film uit mijn must-see films van augustus dat ik ondertussen van mijn lijst kan afstrepen is Bad Moms. Naast dat de film het hectische leven van een oververmoeide moeder belicht is de hoofdrolspeelster Mila Kunis een goede actrices die mij altijd wel aan het lachen weet te brengen. Of dit haar wederom gelukt is lees je verder in dit artikel.

bad-moms-1Het verhaal
Amy Mitchell (Mila Kunis) is helemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Haar kinderen vreten energie, haar man is zelf nog net een kind en haar baas eist alle resterende aandacht op.

Op een dag is de maat vol en besluit ze om samen met twee andere zwaar gestreste moeders (Kristen Bell en Kathryn Hahn) hun verantwoordelijkheden te laten varen en helemaal los te gaan. Dit tot ongenoegen van drie keurige moeders op school (Christina Applegate, Annie Mumolo en Jada Pinkett Smith), die Amy niet kan uitstaan.


Mijn mening

Bad Moms is een komedie dat zeer gericht is op vrouwen of beter gezegd op moeders. Vele mannen zullen de film dan ook niet weten te waarderen en dat is meer dan logisch. Bad Moms geeft je een kijkje in het leven van een aantal zwaar gestreste moeders, wat zij doormaken en hoe ze ermee omgaan.  We zien hoe hoofdrolspeelster Mila Kunis met alle macht een goede structuur in haar drukke leven probeert te krijgen en haar leven zo goed mogelijk te leven. Hoe zij de zeer hoge verwachtingen van mede moms die de school van hun kinderen met een ijzeren vuist regeren probeert bij te benen. Maar ook persoonlijk groei en de transformatie dat zij en haar mede moms aan het einde van de film ondergaan hebben.

De film legt, zoals sommigen het zo mooi verwoorden, de waarheid over het moederschap bloot op tafel. Met name de hoge verwachtingen en competentiedrang tussen moeders onderling. Maar daarnaast wordt de verschillende types partner\vaders niet ontzien en kunnen we met afkeurende blikken naar het gedrag van een groepje zelf uitgeroepen perfecte moms kijken die de lat voor zichzelf en mede-moms, wel heel hoog leggen.

Bad Moms is naast een vermakelijk feel good movie ook een film waarin vele moeders zichzelf in zullen herkennen. Maar daarnaast ook van zouden kunnen leren. Ik heb zeker van de film genoten, van de goede actrices en leuke humor. Ik moet zeggen dat ik meer van Jada Pinkett Smith verwacht had. Ik had in deze film toch wel graag meer van haar willen zien, nu blijft ze vooral op de achtergrond.
De film liet mij wel met een vrolijk gevoel achter maar ook het gevoel van trots ging er door me heen.

Bad Moms draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.

 

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top