Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | Assassin’s Creed

Movie Sunday | Assassin’s Creed

Een review/recensie is een persoonlijke mening van de schrijver. Inmiddels heb ik geleerd dat wanneer het om films gaat de meningen nogal kunnen verschillen. Een film kan ondanks een slechte persrecensie toch nog door jezelf goed gevonden worden. Assassin’s Creed heeft behoorlijk wat negatieve reviews gekregen maar zelf vond ik het een pakkende film met mooie effecten.

Het verhaal

Dankzij een revolutionaire technologie die het beleven van genetische herinneringen mogelijk maakt, kan Callum Lynch (Michael Fassbender) in de huid kruipen van zijn voorvader Aguilar tijdens de 15e eeuw in Spanje.

Callum ontdekt dat hij een afstammeling is van een mysterieus en geheim genootschap, de zogenaamde Assassins. Hij vergaart een grote hoeveelheid kennis en doet ongelofelijke vaardigheden op die hij kan gebruiken om het op te nemen tegen de onderdrukkende en krachtige Templar-organisatie in de tegenwoordige tijd (bron: pathe.nl)


Mijn Mening / Split Recensie

Ik ben geen gamer en de Assassins games heb ik dan ook nog nooit gespeeld. Ik ken het spel enkel uit reclames etc. dus vergelijken kan ik niet. Ik denk ook dat dat een fout is die mensen veel maken; een ‘echte’ film met een spel vergelijken. Het is niet meer dan logisch dat in een spel veel meer kan en te realiseren valt dan in een film. Een game is niet realistisch, daarin is alles mogelijk, terwijl een verfilming meer met beperkingen te maken heeft en daarnaast ook tijdgebonden is. Een verfilming is in mijn belevenis een leidraad en niet zozeer een game exact nabootsen. En dat vergeten velen. Het is oneerlijk om je mening van een verfilming geheel op de game te baseren. Een film als Assassin’s Creed moet dan ook, als je het mij vraagt, op zichzelf beoordeeld worden, en dus niet zij aan zij met de game vergeleken worden. Dat de film, volgens gamers, los staat van alles waar de game bij het publiek om bekend staat vind ik geen min- maar juist een pluspunt. De film heeft blijkbaar een andere insteek en dat is prima.

Assassin’s Creed opent met een tekst die ons over de ‘Apple of Eden’ informeert. Dat -The order of the Knights Templarde – eeuwenlang op zoek is naar dit voorwerp. Zij geloven dat de ‘Apple of Eden’ the key to free will itself is. De film Assassin’s Creed draait in grote lijnen dan ook om het vinden van de ‘Apple of Eden’.

De film zelf begint met een korte scène waarin wij als kijkers terug worden genomen naar het jaar 1492. Hierin zien wij hoe een Assassin een ode aflegt en trouw aan ‘The Brotherhood Assassins‘ belooft. Vervolgens worden we teruggebracht naar het heden waar we voor enkele minuten een kijkje krijgen in het leven van het jongetje Callum Lynch. Hoe het jongetje bij thuiskomst zijn moeder dood aantreft, en blijkt dat zijn vader de moordenaar is.
Vervolgens maakt de film een sprong naar de volwassen Callum Lynch die in de gevangenis op zijn executie wacht.
Wij zien hoe hij door middel van infusen geëxecuteerd wordt maar even later in een onbekende locatie wakker wordt. Vanaf hier begint de film dan pas echt.

Nadat Callum ontwaakd is komen we er al snel achter waarom hij nog in leven is en wat zijn ‘ontvoerder’ met hem van plan is. Callum wordt net als vele anderen door Abstergo, een geheimzinnig bedrijf, tegen zijn zin vastgehouden. Alle gevangenen zijn vrouwen en mannen van bepaalde bloedlijnen waar het bedrijf door middel van onderzoekjes meer over hun verre verleden te weten wil komen. Callum wordt in de Animus gekoppeld, een apparaat dat in het DNA de genetische herinneringen van iemands voorouders vindt, om de herinneringen van zijn voorouder Aguilar te herbeleven. Alles wat hij daar ziet, hoort en voelt, zijn de herinneringen van Aguilar. Aguilar die al 500 jaar dood is, is de laatste persoon waarvan bekend is dat hij de ‘Apple of Eden’ in zijn bezit had. En zo hoopt Abstergo aan de locatie van de ‘Apple of Eden’ te komen. De vraag is of Callum zich aan de kant van Abstergo sluit of dat hij net als zijn voorouders zich bij de ‘brotherhood’ zal voegen.

Assassin’s Creed is wat mij betreft een goede actiefilm met een interessante verhaallijn. Het is een film dat je aandacht tot het einde weet vast te houden. De film heeft, zoals te verwachten valt, veel special effects en deze zijn wat mij betreft goed tot hun rechten gekomen. Ook overgangen van heden en verleden zijn heel mooi en meeslepend gedaan. De auteurs hebben hun personages goed neergezet en Michael Fassbender als Callum Lynch is een goede match. Ik heb van de film genoten en ben zeker benieuwd of er een vervolg zal komen. Ik moet zeggen dat ik nu wel nieuwsgierig ben geworden naar de game.
Je hoeft overigens de gelijknamige game niet perse te kennen om de film te kunnen snappen, dat is wat mij betreft een pluspunt.

Assassin’s Creed is nog steeds in Nederlandse bioscopen te zien.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top