Je bent hier
Home > Headlines > Movie Monday| The Dark Tower Recensie

Movie Monday| The Dark Tower Recensie

Deze film trok mijn aandacht nadat ik op YouTube de trailer voorbij zag komen. Afgaande op de trailer paste het in de categorie van films waar ik naar zou kijken. Of The Dark Tower naar mijn verwachtingen voldaan heeft lees je in dit artikel.

The Dark Tower de film

Revolverheld Roland Deschain (Idris Elba) zoekt een woestijnachtig landschap af op zoek naar The Dark Tower, in de hoop dat hij hiermee zijn met uitsterven bedreigde wereld kan redden.
Er bestaan andere werelden dan die van ons. The Dark Tower is gebaseerd op de epische boekenreeks ‘De Donkere Toren’ van één van ’s werelds meest succesvolle schrijvers, Stephen King.
De laatste scherpschutter, Gunslinger Roland Deschain (Idris Elba), is verwikkeld in een eeuwige strijd met Walter O’Dim, ook bekend als The Man in Black (Matthew McConaughey). Roland is vastbesloten om te voorkomen dat O’Dim de macht neemt over de Dark Tower, die het universum bij elkaar houdt. Het lot van meerdere werelden staat op het spel en alleen Roland kan de toren verdedigen tegen The Man in Black.

The Dark Tower Recensie

The Dark Tower speelt zich af in twee werelden. In de ene wereld (onze wereld) leren we het jongetje Jack kennen die constant dezelfde droom heeft en hier tekeningen van maakt. Hij droomt over een mysterieuze, grote toren in de wolken, Gunslinger, een man in het zwart en enge mannen met nepgezichten. Jack gelooft dat de vele aardbevingen die de stad overkomt iets met zijn dromen te maken heeft. Dat ze gebeuren omdat de toren in zijn droom aangevallen wordt en onze wereld de schokken hiervan voelt. Mocht de toren vernietigd worden krijgen we met duisternis en vuur te maken. Uiteraard gelooft niemand Jack, zijn moeder en vriend niet en zijn therapeut niet. Volgens laatstgenoemde zijn de dromen het effect van het verlies van zijn vader, een manier om ermee om te gaan. Dat het geen werkelijkheid is.

Wanneer Jacks dromen krachtiger worden en hij duidelijk beelden van gebeurtenissen ziet, gaat hij op onderzoek uit. Via een geheime poort belandt hij in een andere wereld. De wereld waarin de Dark Tower zich bevindt en The Man in Black alles op alles zet om de toren te vernietigen. Maar makkelijk gaat dat niet omdat Gunslinger Roland Deschain gezworen heeft om de toren te beschermen. The Dark Tower vormt het middelpunt van alle werelden en beschermt de werelden door zijn krachtige energie tegen duisternis, demonen en veel meer.

Jack vindt Gunslinger Roland Deschain en samen gaan zij de strijd aan om te voorkomen dat The Dark Tower wordt vernietigd. Hierbij zet Jack zijn leven op het spel. Maar wanneer The Man in Black tot ontdekking komt dat Jack een heel begaafde jongen is, dat hij de kracht bezit om de toren te vernietigen, is hij nog meer vastberaden Gunslinger Roland Deschain te verslaan en Jack in handen te krijgen.

The Dark Tower is een prima actiefilm met goede acteurs. Het is vanaf het begin pakkend en weet je tot het laatste moment aan het beeld te kluisteren. De film heeft een duidelijke verhaallijn en is goed te volgen. Ook de special effects zijn prachtig in elkaar gezet. Echter, als ik heel kritisch mag zijn, had ik zo nu en dan het gevoel dat de film veel te snel ging en dat men niet de tijd nam om alles goed uit te werken. Ik had graag wat meer gevecht willen zien. Een bepaalde diepgang miste ik ook. De personages, met name Gunslinger Roland Deschain, had men makkelijk wat meer kunnen belichten, dus meer over hun achtergronden. Verder had ik graag wat meer binding met de personages willen voelen. Erg jammer want men had veel meer uit deze film gehaald kunnen hebben.

Van Matthew McConaughey ben ik geen fan en zijn acteerwerk in The Dark Tower heeft mij niet van mening doen veranderen. Maar al met al is The Dark Tower een film waar ik van genoten heb en de moeite waard vind om naar te kijken. Voor de actiefilmliefhebbers onder ons raad ik de film dan ook aan.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Movie Monday| The Dark Tower Recensie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top