Je bent hier
Home > Geld & Budget > Waarom ik mijn mobiele abonnement voor een sim-only inruilde

Waarom ik mijn mobiele abonnement voor een sim-only inruilde

Waarom ik mijn mobiele abonnement voor een sim-only inruilde

Ik was 14 toen ik mijn eerste mobiele telefoon kreeg. Ik kreeg hem van mijn oom, maar ik moest zelf een nieuwe simkaart kopen. 80 gulden; een klein vermogen voor mij in die tijd. Ik was de enige met een mobiel in de klas. Het duurde een jaar voordat mijn beltegoed van 15 euro op was. Dat waren nog eens tijden. Nu is een mobiel niet meer weg te denken!

Mijn eerste soort van smartphone was een Blackberry. Wat was ik blij met mijn ping-ding! De telefoons die na de blackberry volgde kan ik mij niet meer herinneren, maar er kwam een moment dat ik overstapte naar de Iphone en een Iphone-aanhanger werd. Als Iphone- aamhanger kon ik niet wachten totdat mijn abonnementsperiode voorbij was en ik een nieuwe Iphone kon uitkiezen. Eerlijk, ik stelde geen vragen en volgde de meute.

Bezuinigen

Ruim drie jaar geleden kwam bij mij het besef dat ik echt moest gaan bezuinigen, als ik verder wilde komen in mijn leven. Ik wist niet waar ik moest beginnen, maar ik wist wel dat ik iets moest doen. Een vriendin van mij gaf mij tips. Een van haar eerste tips was om een goedkope telefoon uit te kiezen en zo mijn abonnement kosten te verlagen. Een goedkopere telefoon betekende geen Iphone. Ik als Iphone-aanhanger geen Iphone. Ik geef eerlijk toe; ik heb bijna een halfjaar over deze stap gedaan. Toen ik weer een rekening van 60 euro binnenkreeg was ik het zat en ging ik mij oriënteren. Het klinkt heel suf, maar ik kwam er toen achter dat een losse Iphone, zonder abonnement, ongeveer 1000 euro kostte.

Mijn Iphone-obsessie laten varen

Ik was in een klap genezen. Ik zou nooit een telefoon kopen voor 1000 euro, maar indirect had ik het al jaren gedaan. Toen het voor mij duidelijk was dat ik dit nooit meer zou doen kon ik makkelijk mijn Iphone-obsessie laten varen. Ik schrik nog steeds als ik denk aan dit bedrag. Na een oriëntatieperiode koos ik voor de goedkope A-lijn van de Samsung. Het veranderen van provider vond ik lastiger en dat heb ik ook niet gedaan. Ik bleef bij T-mobile. Ik koos er voor om een gedeelte van mijn telefoon direct te betalen en ik had een abonnement van 25 euro per maand. Een besparing van zeker 35 euro per maand. Ik moest even wennen aan de Samsung, maar ik was gelijk verliefd. De foto’s waren zoveel scherper!

Sim-only

Januari liep mijn abonnementsperiode af. Ik had besloten om geen nieuwe telefoon te kiezen, maar voor een sim-only te kiezen. In deze maand viel mijn telefoon en barstte mijn scherm. Dit was voor mij een reden om toch een nieuwe telefoon te kiezen. Het vervangen van het scherm zou ook wat kosten. Het duurde even, maar uiteindelijk koos ik voor de nieuwe versie van mijn oude telefoon.

Een ander provider

Tijdens mijn zoektocht naar de goedkoopste telefoon kwam ik uit bij een ander provider, namelijk Ben. Het verschil in prijs was zeker 10 euro per maand. Bovendien kreeg ik bij Ben meer MB’s voor deze lagere prijs. Ik heb serieus 2 maanden hierover nagedacht. Uiteindelijk las ik dat Ben het netwerk van T-mobile gebruikt. Ik vond het spannend, maar ik ben overgestapt. Ook koos ik er voor om mijn telefoon in 1 keer te betalen. Zo heb ik nergens een schuld. Ik betaal nu 17 euro voor mijn abonnement! En geloof mij; het voelt heerlijk!

Tot een volgende keer!
Graciella

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top