Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: De Sportschool

Money Monday: De Sportschool

Nog 1 maand en dan kan ik de no-buy-challenge afsluiten. De afgelopen periode ging het redelijk goed. De sale maakt het niet gemakkelijk. Ik heb een keer het online winkelwagentje van de H&M en de Monki volgegooid. Maar ook weer weggegooid. Ik ga vooruit! Toch heb ik bewust wat gekocht….

De sportschool
Op 1 juni heb ik mij ingeschreven voor de sportschool. Na 5 jaar en 1 maand durfde ik de stap te nemen. Voor de geboorte van mijn eerste dochter ging ik regelmatig naar de sportschool. De eerste maanden van mijn zwangerschap heb ik nog gesport, maar het werd te veel. Ik was moe en mijn bekken en onderrug deed pijn. Drie zwangerschappen in 4 jaar tijd… Na de bevallingen bleven flink wat kilo’s kleven en ik had last van bekken- en onderrugpijn. Ik heb letterlijk elke dag pijn. Ik heb fysio gehad. Ik ben naar de osteopaat geweest en ik heb zelfs acupunctuur geprobeerd. Het resultaat blijft uit. Ik heb nog steeds pijn. De pijn weerhield mij ervan om mij in te schrijven voor de sportschool. Ik wilde wel, maar durfde niet. Als lopen al pijn doet…

Ik had de sportschool al uitgezocht en ik volgde ze via Instagram. Het is een dure sportschool met een ruim aanbod aan groepslessen. De sportschool had een actie voor de zomermaanden. Ik trok de stoute schoenen aan en schreef mij in. In juni ben ik gestart. Ik vond het spannend. Ik werk fulltime. Ik heb drie kinderen en ik heb altijd pijn. Zou het mij lukken… Mijn doel was om minimaal 2 keer per week naar de sportschool te gaan en na 2 maanden kan ik zeggen: het lukt!

Ik moet eerlijk zijn. Na 5 jaar paste anderhalve sportbroek. Na 2 keer aan mijn broek hijsen besloot ik dat ik echt nieuwe sportkleding nodig had. Ik had met mijn anderhalf passende broek en verwassen T-shirt kunnen sporten, maar ik wilde mij goed en zelfverzekerd voelen. Ik ging dus op zoek naar goed passende sportkleding.

Perry Sport
Vorig jaar won ik een cadeaukaart van de Perry Sport. Ik keek op de website en ik zag dat ze grote maten hadden. Mijn cadeaukaart kon ik niet verzilveren via de website, dus ik ging naar de winkel. In winkel zocht ik naar de grote maten, maar ik kon ze niet vinden. Ik sprak een medewerkster aan en die legde uit dat de grote maten alleen via de website te kopen waren. Hoe absurd! Ik moest dus geld uitgeven. Jullie snappen het wel. Ik heb het niet besteld via Perry Sport. Ik ben fan van Adidas  en toevallig hadden ze sale. Ik heb drie setjes besteld en heb ongeveer 120 euro betaald. Een doorkruising van mijn challenge, maar de kleren waren nodig voor het sporten en voor mijn zelfvertrouwen!

Weggooien
Naast mijn anderhalf passende sportbroek had ik nog wel mijn sportkleding. Van vijf jaar geleden. De sportkleding paste mij niet meer. Ik zal niet zeggen dat het makkelijk was, maar ik heb (bijna) alle sportkleding die niet meer paste weggedaan. Twee broeken die ik steeds moest ophijsen heb ik bewaard. Toen ik eenmaal begonnen was, was ik ook niet meer te stoppen en heb mijn hele kledingkast opgeruimd. Alles wat niet paste, wat gaten of vlekken had en wat ik 1 jaar niet had gedragen, heb ik weggedaan. 8 zakken gingen mijn huis uit. Nu zal je denken: 8 zakken, dan heb je niets meer over. Het is beschamend om te zeggen, maar ik heb genoeg over. Ik heb eigenlijk nog te veel over!

Kleding wegdoen tijdens een no-buy-challenge lijkt raar, maar het was ook bevrijdend. Wanneer ik nu iets uit de kast pak, dan past het en staat het mij leuk!

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top