Je bent hier
Home > Columns > Mommy Talk | De gezelligste tijd van het jaar

Mommy Talk | De gezelligste tijd van het jaar

Wat gaat het toch ineens erg snel: het is gewoon al bijna kerst! Wat mij betreft de gezelligste tijd van het jaar. De tijd van warmte en gezelligheid. Van uitgebreid en extra lang met het gezin taferelen en cadeaus rondom de kerstboom. Ja… ik ben er dol op en inmiddels helemaal klaar voor. En jij?

Afgelopen week stond voor ons in het teken van het opzetten van de kerstboom. Na ruim een weekje dit uitgesteld te hebben moest het er toch van komen. Het liefst heb ik dat de kerstboom begin december al in de woonkamer staat te pronken en als het even kan met alvast een handvol cadeaus eronder. Gewoon om de kids te plagen. Helaas loopt het een en ander dit jaar even wat anders. Maar dat mocht de komst van een kerstboom uiteraard niet in de weg staan. Kerst zonder kerstboom hebben we (gelukkig) nog nooit gehad en ik was ook niet van plan hiermee te beginnen. Feit is wel dat een kerstboom in huis voor veel gezelligheid zorgt en zonder zal kerst bij mij zeker niet compleet voelen.

Voor een kerstboom shoppen hoefden we gelukkig niet te doen, onze geliefde kunstkerstboom is al vele jaren onze partner in crime. En het beste ding ziet er nog steeds even mooi uit en het in elkaar zetten kon ik dit jaar ook nog eens aan mijn dol enthousiaste meiden uitbesteden. Ja… ook mijn meiden hebben er enorm veel zin in. Het is overigens aan beide te danken dat manlief in zijn golf van drukte van het afgelopen week gedwongen tijd vrij heeft moeten maken om de kerstboom van de berging te halen. Wie weet hoe lang we anders nog op de kerstboom hadden moeten wachten.

Dan staat de kerstboom er en moet het beste ding nog worden versierd. Kom je uiteraard dan pas tot de ontdekking dat de helft van de lichtjes het niet meer doen, dat het ook wel leuk zou zijn als we voor een ander kleur kerstballen zouden gaan en weet je… als we dan toch bezig zijn we gelijk alle andere versieringen ook wel kunnen vervangen. Super idee natuurlijk, maar zeker ook vooral afkomstig uit mijn eigen enthousiasme om samen met mijn meiden een prachtige boom neer te zetten. Een boom waar wij achteraf met een tevreden blik naar zouden staren maar dat niet identiek als de kerstbomen van voorgaande jaren eruit zou zien. Op dat moment stond ik er natuurlijk niet bij stil dat dit voor mij zou betekenen dat ik met twee energievolle meiden bezoekjes aan diverse druk bezochte winkels zou moeten brengen. Iets wat ik dit jaar absoluut niet van plan was om te doen. Van sommige winkels weet je bij voorbaat al dat ze tegen deze tijd van het jaar extra behoorlijk druk zullen zijn. En mijn plan voor dit jaar was immers om dergelijke winkels zoveel mogelijk te vermijden. Goede plan maar helaas mislukt.

Mijn meiden zijn er goed in om je aan je woord te laten houden, terugkrabbelen was dan ook geen optie. Dus stapten we van het weekend op onze fietsen richting het winkelcentrum. Enige idee van wat wij wilden halen hadden we niet. Onze plan was simpelweg kijken wat bij ons in de smaak zou vallen. Het aanbod aan kerstboom versieringen viel ons dit jaar iets wat tegen maar uiteindelijk kozen mijn meiden voor goud. Een kerstboom met veel lichtjes, gouden kerstballen en gouden versiersels. Dat moest het worden! Dit jaar voor ons geen rood of zilver aan de boom, enkel goud!

Na ruim twee uurtjes in het winkelcentrum rondgelopen te hebben konden we met twee volle tassen koers richting huis zetten om bij thuiskomst gelijk met de kerstboom aan de slag te gaan. Onze bezoek aan het winkelcentrum had ook echt niet veel langer moeten duren. Wat een drukte! De lichtjes gingen de kerstboom in en toen het tijd was om de kerstballen en overige versiersels aan de boom te hangen bedachten we ons dat de kerstboom met slechts lichtjes erin er ook mooi uitziet. was fijn geweest als we dit van te voren hadden bedacht. Maar goed… Nu dat de kerstboom er staat kan de kerststress pas echt beginnen. Had ik al vermeld dat ik nog geen enkele kerstcadeau gekocht heb? En dat mijn plan het vermijden van kerstdrukte was? Tot dusver mijn geweldige planning!

Het uiteindelijk resultaat: kerstboom met lichtjes en zuurstokjes waarvan ik benieuwd ben hoe lang zij aan de boom zullen blijven hangen. Zullen ze het tot aan de kerstdagen halen of zullen ze voor die tijd al opgegeten zijn? Stay stuned!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top