Je bent hier
Home > Headlines > Mommy Question #1

Mommy Question #1

Ongelukjes zitten in een klein hoekje, en met kinderen in huis wordt de kans op ongelukjes enigszins verdubbeld. In een huis waar kinderen wonen wordt veel geknoeid en gemorst. Soms beland je in een situatie waarbij je je afvraagt hoe je dat het beste kunt oplossen. Het lijkt mij derhalve wel interessant en wellicht voor vele mama’s behulpzaam om wekelijks (of maandelijks) een vraag te behandelen om zo zo veel mogelijk oplossingen te verzamelen.

Ik heb twee prachtige dochters van twee en vier jaar. Beide zijn zeer geboeid wanneer ik bezig ben met nagellak en make-up en vinden het dan ook veel te leuk om eraan te zitten. Het is dan niet uit te sluiten dat er gemorst zal worden. Dit brengt mij op de eerste vraag: Hoe verwijder je het beste nagellak op stof zoals kleding, bank en tapijt?

Heb jij zelf een vraag waar je van mede-mama’s graag antwoord zou willen krijgen? Mail het ons door!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Mommy Question #1

 1. Leuk idee dit!
  Ik weet dat je nagellak vlekjes op kleding en zo met aceton kan verwijderen. Of het daadwerkelijk echt helpt weet ik niet uit eigen ervaring, heb het namelijk gelukkig nog nooit hoeven te proberen 🙂

 2. Zelf geen ervaring met enorme nagellakvlekken, ik lak altijd als de kleine op bed ligt, en met goede ondergrond.

  Je zou inderdaad aceton kunnen proberen.

  Ik heb wel andere tipjes:
  Kauwgum uit vloerbedekking (bijv. op de trap) of uit je haar kun je verwijderen door er een ijsklontje op te houden en los te peuteren. Wat nog beter helpt is pindakaas. De vetten hierin maken dat de kauwgom goed loslaat.

  Voor een schone magnetron kun je een magnetronschaaltje met water en schijfjes citroen (of flink wat citroendruppels) even laten meedraaien, en dan haal je het vet zó weg met een sponsje.

  Een lauw waterbadje met citroen is trouwens ook goed voor je nagels, worden ze steviger van. Daarna insmeren met een lekkere handcreme en evt. nagelriemolie gebruiken en inmasseren en je hebt heerlijke verzorgde handen.

  Een waterkoker is makkelijk te ontkalken door een bruistablet voor bijv. kunstgebitten in een ruime hoeveelheid te laten oplossen. Wel goed naspoelen!

  Ramen en spiegels worden streeploos als je ze na het wassen droogwrijft (ronde bewegingen) met een prop kranten (liefst zwart wit!)

  Geblondeerd haar wat groen is uitgeslagen (door bijv. zwembad) herstel je weer door je haar even te wassen met tomatenketchup. Goed uitspoelen!

  Berg bij babies/kindjes is een veelvoorkomend iets. Wat bij mij heel goed werkte was een paar uur voor het badje het hoofdje van je kindje insmeren met babyolie (andere olie kan waarschijnlijk ook, maar babyolie ruikt lekkerder), goed inmasseren. Tijdens het badje met een kammetje zachtjes uitkammen, daarna haar wassen zoals normaal. Het kan zijn dat er nog wat vettige olie achterblijft, maar die verdwijnt na een 2e badsessie.

  Nagellak stroperig? Bewaar het op een koele plaats. Op warme dagen kun je zelf je nagellak en andere make up in de koelkast kwijt.

  Had er nog veel meer, maar daar kan ik nu even niet op komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top