Je bent hier
Home > Columns > moedertjesdag

moedertjesdag

Wat zou het toch leuk zijn. Mama die een ochtend uit mag slapen. Lekker een ontbijtje op bed krijgt met een mooi geknutseld cadeautje van mijn liefste dochter (met een beetje hulp van papa natuurlijk). Helaas gaat dat hier al twee jaar niet op. Vriendlief werkt op de zondag en laat Moederdag nou altijd op een zondag zijn! Verder is hij niet zo creatief aangelegd als ik ben, dus een mooi knutselwerkje zat er ook niet in dit jaar. Op het kinderdagverblijf hadden ze helaas alle werkjes al gemaakt voordat Lyanne daar naartoe ging.
Dus wat doe je dan? Je pakt een schilderij, verf en een kwast en samen met vriendlief en dochterlief maak je je eigen Moederdag cadeau! En mooi dat hij geworden is! We hadden voor onze moeders en oma’s een mooie foto van Lyanne gemaakt tussen de tulpen, dus deze ook voor mijzelf in een mooi lijstje gedaan! En wat was ik er blij mee! Trots op de mooie voetjes en handjes van mijn dochter op dat mooie schilderij. Alleen jammer dat ik het zelf moest maken… Zal het volgend jaar beter zijn? Ik vraag het me af, maar we zullen het zien.

Maar wat ik mij die bewuste zondag dus afvroeg was het volgende: mama’s en papa’s staan het hele jaar klaar voor hun kindjes dus waarom moet alles dan op één dag? Om ze niet te vergeten? Zal dat het zijn? Alsof ik na al die jaren mijn liefste moeder zou vergeten… Nee ik niet… Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die niet hetzelfde contact hebben of hadden met hun moeder zoals ik dat had. Dan is moedertjesdag een mooie gelegenheid om evengoed aan jouw moedertje te tonen dat je al met al toch heel blij bent met het feit dat ze je op deze wereld heeft gezet! Want dat is een hele klus hoor, daar ben ik wel achter!

Ik weet in ieder geval zeker dat er heel veel mama’s geweest zijn die lekker verwend zijn met iets wat ze NIET zelf hebben moeten maken! Ooit komt voor mij de tijd dat Lyanne zelf zal bedenken dat ze voor haar moedertje wat moois gaat maken voor moedertjesdag! En owww wat zal ik dan trots zijn op dat mooi geknutselde werkje al dan niet met hulp van haar papa! En laten we vooral deze niet vergeten met vadertjesdag!

2 thoughts on “moedertjesdag

 1. Jammer dat Lyanne op de kinderdagverblijf niets gemaakt heeft. Volgende jaar zal dat vast anders zijn. hahahah, toch heel goed van je dat je samen met manlief en dochtertjelief iets samen geknutselt hebt voor jezelf.

  Ik heb hier de dag dat de vakantie begon, toen mijn jongens van school waren, mijn eerste moederdag kado ontvangen. Onze 5jarige zoontje was vergeten dat hij het moest verstoppen en gaf het aan me. Ik heb het weg gezet en op moederdag heeft hij het nogmaals gegeven.
  Ik werd op moederdag wakker gemaakt met een mooie lied namelijk dat van ‘boys 2 men, mama I love you’ , vervolgd door ‘2pac met ‘dear mama’. Ik werd dus lekker emotioneel wakker. Vervolgens kreeg ik een overheerlijk ontbijt, croisant met ei en ham en natuurlijk de sap. De sap hebben mijn jongste 3 samen binnen no time opgedronken. De ontbijt hebben ze ook van me beroofd, hahah
  Onze oudste van 9 heeft een mooie harten kaartje met een mooie gedicht voor me gemaakt. En van onze tweede zoon van bijna 6jr, heb ik een pasta ketting gekregen. Heerlijk die moederdag!!!

 2. Voor mij was het dit jaar ook voor het eerst echt moederdag… voorgaande jaren was m’n meisje echt te klein en kreeg ik een kaartje van mijn moeder… dit jaar heb ik natuurlijk eindelijk m’n gezinnetje, met m’n vriend en stiefzoontje erbij… dus ik ben ook lekker verwend met een ontbijtje op bed en een zelfgeknutseld kadootje van de peuterspeelzaal en ook nog een kadootje van vriendlief!

  Het is wel heel zuur als je je eigen moederdagkadootje moet maken, maar dat heb ik vorig jaar ook gedaan hoor… handjes en voetjes met verf afgedrukt op papier… de verassing is eraf als je het zelf doet, maar zo heb je alsnog wel een blijvende herinnering…
  Vind dat je helemaal gelijk hebt hoor.. waarom alles op 1 dag.. maar aan de andere kant is het toch ook wel fijn dat er op zo’n dag even extra tijd en aandacht word besteed aan degene die jou op deze natte aardkloot heeft gezet… dat er word bevestigd dat ze je niet voor lief nemen en even laten blijken dat ze ook echt van je houden.. ondanks de dagelijkste strijd met eten, douchen, haren kammen of naar school gaan…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top