Je bent hier
Home > Columns > Moeders!

Moeders!

Op het moment dat je besluit aan kinderen te gaan beginnen neem je ook vaak het besluit dat je nooit zo’n moeder wilt worden als je eigen moeder. In feite hetzelfde besluit dat jouw moeder nam toen zij aan kinderen begon.
Nu moet ik niet overdrijven want ik heb een heel erg lieve, aardige, attente, meelevende, gulle, moeder. Maar toen ik een jaar of twintig was dacht ik daar uiteraard heel anders over.
Toen was mijn moeder in mijn ogen nog iemand die zich overal mee wilde bemoeien en dan voornamelijk met mijn toekomst. Niet dat ze dit deed om mij te pesten, dat is iets wat er gewoon ingebakken zit bij moeders. Als moeder heb je het beste voor met je kinderen waardoor je soms nog weleens een beetje kan doordraven, in het beschermen van je kinderen.
Heb je net die afschuwelijk puberteit achter de rug waarin je je moeder vaak vet stom vond en je vader super irritant.
Op zaterdag gingen je ouders samen winkelen, beeeeeeehhhhhhhh, of nog erger dan moest je met ze naar opa en oma omdat je daar al zoooooooooooo’n tijd niet geweest was.
Gelukkig kwam ik uit een sportief gezin en wij brachten veel tijd door op het sportveld.
Ook mochten wij zelf een sport uitkiezen en mijn ouders kwamen ons heel fanatiek iedere wedstrijd aanmoedigen, iets wat ik later nooit zou gaan doen nam ik me toen voor, omdat ik vond dat je als ouder best een keer langs de lijn mag staan maar je verder wel je mond moet houden.
Zie me nu eens staan iedere zondag langs de lijn. Op het moment dat ik aan kom lopen hoor ik mijn nazaten denken, och hemel, daar heb je haar ook weer, als ze in godsnaam haar klep maar houdt en niet als een idioot gaat staan gillen. Je kunt er bijna vergif op innemen dat hij op die momenten denkt, zo’n vader, word ik dus nooit.
Later ga ik nooit naar mijn kinderen staan gillen langs de lijn, ook ga ik later nooit zeuren dat ze hun huiswerk moeten maken, hun kamer moeten opruimen, hun jas moeten ophangen, hun schoenen moeten uitdoen, hun voetbaltas moeten legen omdat hij anders zo gaat meuren. Dreigen met de komst van hun vader die ze wel even van jetje zal geven als hij thuiskomt.
Nooit op een feestje met de buurman dansen, nooit te veel drinken op datzelfde feestje, zodat je de volgende vergeten bent dat je met die buurman op de tafel een striptease hebt staan weggeven.
Nee een ding staat vast je wordt later nooit zoals je vroeger dacht dat je niet zou worden. Tot je op een dag tot de ontdekking komt dat je zo bent geworden als je moeder was en je dit helemaal niet erg vindt net zoals jouw kinderen dat later zeker weten ook niet erg vinden. Op een dag komt het allemaal goed schatje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top