Je bent hier
Home > Columns > Consumeerderen?

Consumeerderen?

Haal 1 x in de week boodschappen. Dan haal je niet zoveel en ben je niet geneigd elke iets lekkers mee te nemen. Die vlieger gaat hier niet op. Met een keer in de week redt ik het niet, simpelweg omdat het niet allemaal in de koelkast past, er heel vaak onverwacht iemand mee eet, ik op maandag niet weet wat ik op vrijdag wil eten, of omgekeerd, er altijd wel iets of iemand tussen komt en ik zomaar spontaan trek kan krijgen in iets lekkers waardoor ik toch weer de fiets pak.
Maak gebruik van een boodschappenlijstje en wijk daar niet van af. Ook zo’n leuke. Het begint al met het vinden van een pen, die nog schrijft ook, dan een lijstje, ook nooit ergens te vinden. Daarom wordt het meestal een kassabon waar achterop niets staat, een bankafschrift dat ik toch nooit openmaak omdat ik daarna helemaal geen boodschappen meer durf te doen of raak ik het lijstje onderweg tussen huis en de supermarkt onherroepelijk kwijt.
Ga winkelen met een volle maag. Dat heeft nog nooit gewerkt, ik kan toch niet kiezen uit het enorme aanbod van koekjes, snoepjes, chips, toetjes, broodbeleg, groente, fruit etc. etc. etc. Ja bij een ander vind ik alles lekker wat me wordt aangeboden bij de borrel of de thee echter op het moment dat ik zelf voor dat enorme rek met de betreffende levensmiddelen sta weet ik het niet.
Let op aanbiedingen. Nog zo’n gigantisch probleem. Wanneer er iets in de aanbieding is ben ik geneigd om er zoveel tegelijk van mee te nemen dat ik bij de kassa altijd het dubbele kwijt ben dan wanneer ik niet op die aanbiedingen in zou gaan. Wat moet ik met zes pakken toiletpapier, hoewel dat weet de rest hier dan wel weer, zes flessen wasmiddel, twaalf 4-packs cola, tig pakken Fristi. Op een of andere manier lijkt het net alsof het allemaal nog eerder opgaat wanneer ik er meer van in huis ga. Dus dan is de aanbieding opeens geen aanbieding meer maar meer een aanleiding tot consumeer.
Het invriezen van vlees, vis of groente heeft hier al helemaal geen zin, dit vanwege het feit dat de vriezer dan zo ontzettend vol zit dat ik geen idee meer heb wat er in zit en er bij het schoonmaken achter kom dat ik de helft kan weggooien omdat ik op voedingsadvies heb gelezen dat alles wat  je vers invriest niet langer dan ongeveer drie maanden bewaard kan blijven, zelfs in de vriezer en ik het doorgaans na een jaar weer boven water of boven ijs heb.
De vriezer is bij ons alleen geschikt voor brood en ijs en soms voor pizza’s tenzij iemand per ongelukkig weer eens de stekker uit de vriezer trekt zodat er slechts een plasje water overblijft en een heleboel bedorven etenswaren.
Conclusie wij zijn geen gezin voor weekboodschappen hoe vaak ik het ook al geprobeerd heb. Reden dat ik nu op de fiets stap richting supermarkt om flink te consumeerderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top