Je bent hier
Home > Headlines > Met deze wijnen maak je de lekkerste sauzen

Met deze wijnen maak je de lekkerste sauzen

Een saai stukje vlees, vis of aardappelen tover je in een handomdraai tot een heerlijke smaakexplosie. Het enige wat je nodig hebt is een goed sausje om de boel wat op te fleuren. En wat is nu lekkerder dan een saus op basis van wijn?

Met deze wijnen maak je de lekkerste sauzen

Rode wijnsaus
Een mooie rode wijnsaus kun je bij van alles serveren. Als de smaken maar een beetje bij elkaar passen. Om een flink kommetje saus te maken heb je driekwart fles rode wijn nodig. Ga voor een wijn die je lekker vindt, dan kun je tijdens het koken ook nog een glaasje voor jezelf inschenken. Snijd een paar sjalotjes en een teentje knoflook in kleine stukjes. Fruit dat even aan in de pan en voeg de wijn toe, samen met zo’n 200 ml runderbouillon. Groentebouillon kan uiteraard ook. Voeg nog een scheutje balsamicoazijn toe en kruiden, zoals laurier en tijm. Laat de saus iets inkoken en zeef voor een perfect glad resultaat.

Witte wijnsaus
Een witte wijnsaus is goed te combineren met vis of witte asperges. Zorg voor een kwart fles droge witte wijn, 250 ml slagroom, wat peper en een klont (50 gram) roomboter. Breng eerst de wijn aan de kook en voeg dan de slagroom erbij. Als er een licht gebonden saus ontstaat, dan kun je het op smaak brengen met peper en eventueel wat zout. Op het laatst kun je de boter nog toevoegen en deze goed door de saus kloppen. Heerlijk bij gepocheerde witte vis. Je kunt de saus nog meer smaak geven door een deel van de wijn te vervangen voor visfond. Voeg ingrediënten als laurier, bieslook of citroensap naar eigen smaak toe.

De beste wijnen
Om een lekkere saus te maken op basis van wijn, is de smaak van de wijn wel belangrijk. Het moet geen nietszeggende wijn zijn, maar mag best wel wat pit hebben. Denk aan een rode wijn uit Bordeaux, de Bourgogne of een Spaanse wijn.

Shoppen
Ook al zin om binnenkort de keuken in te duiken? Bestel dan alvast de wijnen die je nodig hebt. Wijn bestellen kan heel goed online. Dan kun je in de proefnotitie op je gemak lezen of het een wijn is die je lekker zou kunnen vinden en welke gerechten goed bij die wijn passen. Is het uiteindelijk niet je favoriete wijn? Dan kun je er dus altijd nog saus van maken en hoeft er niets verspild te worden.

 

Dit artikel is vanuit een samenwerking tot stand gekomen.

 

Volg jij mij al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top