Je bent hier
Home > Columns > Ik ging met mijn baby van 9 maanden naar de bios

Ik ging met mijn baby van 9 maanden naar de bios

Wie hier al lange tijd meeleest weet ongetwijfeld wel dat ik een filmliefhebber ben. Echter ga ik niet zo vaak naar de bios want thuis in mijn onesie voor de buis is toch wel meer mijn ding. Mijn twee meiden daarentegen verkiezen de bios boven thuis film kijken. Wat natuurlijk ook wel weer heel logisch is. Maar een baby in huis maakt de drempel om daadwerkelijk naar de bioscoop te gaan hoger. Niet onmogelijk blijkt het, maar wel uitdagender. Want afgelopen donderdag ging ik voor het eerst met mijn meiden, inclusief babygirl van inmiddels 9 maanden jong, naar de bios. Hoe ik ervoor gezorgd heb dat dit voor herhalingvatbaar is, lees je hieronder.

Met een baby naar de bioscoop wordt gezien als niet handig. Maar toch koos ik afgelopen week ervoor mijn jongste telg mee naar de film te nemen. Voordat het zover was, moest ik echter het een en ander doordacht hebben. Zo zat ik in beginsel met vragen als: mag een baby van 9 maanden überhaupt de bios in? Is het geluid dan niet te hard of misschien is het wel te donker. En in het geval dat ik haar niet rustig kan houden, zal ik de zaal moeten verlaten: dan heb ik voor niets betaald en moet ik mijn twee meiden alleen achterlaten. Ik had duidelijk dus wel mijn bedenkingen maar ik was vooral vastbesloten om onze filmmiddagje door te laten gaan. Gezellig met mijn meiden op stap. Mijn twee oudere meiden verheugden zich immers enorm op. En vaker heb ik ze moeten teleurstellen: met de zwangerschap moest ik bedrust houden en met een newborn naar de bios vond ik geen goed idee. Inmiddels is babygirl 9 maanden jong en durf ik deze uitdaging nu wel aan. En het is vanzelfsprekend veel leuker om Frozen 2 in de bioscoop te kunnen kijken. Dan wel in 3D!

Met een goede planning kom je gelukkig al een flink eind op weg. En deze begon met het uitkiezen van een voorstelling dat rond de voedingstijd van babygirl van start ging. Verder nam ik wat lekkers voor haar mee zodat ze iets had om op te kauwen. Wel hoopte ik dat ze na haar flesje in slaap zal vallen: om de kans hierop te vergroten heeft ze haar vorige dutje overgeslagen. Verder nam ik een gehoorbescherming mee, voor het geval het geluid te hard is. So far so good!

Alles ging volgens planning totdat ik, toen we al voor de filmzaal stonden te wachten, me realiseerde dat ik mijn afgekolfde moedermelk vergeten was op te warmen. Gelukkig was er een medewerker zo lief geweest om een beker heet water voor mij te halen. Hierin heb ik het flesje kunnen opwarmen en kon babygirl volgens planning op tijd haar voeding krijgen.

In een groot gezin met 6 kinderen is het zelden stil. Een groot voordeel dus want babygirl is wat geluid betreft heel wat gewend. De gehoorbescherming heeft ze dan ook niet nodig gehad. Al tijdens het eten viel mijn kleine dame in slaap en heeft ze gedurende de film heerlijk geslapen. Pas toen ik haar weer in haar wagentje leegde werd ze wakker. Nou… zo wil ik zeker wel vaker naar de bios gaan. Het was een super geslaagde middagje: mijn twee oudere meiden hebben het naar hun zin gehad en jongste telg heeft lekker kunnen slapen. Ook moeders heeft ervan genoten. En de film zelf was de moeite waard om in de bios te zien.

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Ik ging met mijn baby van 9 maanden naar de bios

  1. Super, zo herkenbaar Nicky maar helemaal top dat is pas in MOGELIJKHEDEN denken ipv in ONMOGELIJKHEDEN. Win-win situatie dus!

  2. Bedankt voor je lieve reactie Sonja. Dat is zeker wat ik vaker wil gaan doen: in mogelijkheden denken ipv onmogelijkheden. Vaak moet je creatief te werk gaan wil je je doelen behalen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top