Je bent hier
Home > Columns > Mama’s gone wild

Mama’s gone wild

Vroeger zat ik op dansen, Jazz Ballet. Heb dit jaren gedaan. Was zeven dagen per week aan het sporten. Voornamelijk vier keer met een selectieteam basketbal. Daarnaast mijn dansen, fitness en steps. Met mijn 17e ben ik twee keer geopereerd aan mijn knie. Kapotte meniscus en moest een nieuwe kruisband. Weg sport… Kon helemaal niks meer. Dacht toen dat de wereld verging. Liep als een echte ADHD-er door huis omdat ik mijn energie niet kwijt kon.

Nou dat gevoel verdween heeeel snel. Was tot een jaar terug niet meer vooruit te branden haha. Sportscholen haat ik en voor groepssporten wil ik geen tijd vrij maken. Dit allemaal totdat ik Zumba ontdekte.

Bij ons in de sportschool wordt Zumba gegeven door een Nederlands kampioene Hip-Hop en Streetdance. Kortom een meid die wel kan dansen en die mij ook weer aan het dansen heeft gekregen. Zelfs zo fanatiek dat ik een paar dagen terug meegedaan heb aan een grote, door haar georganiseerde, dansvoorstelling in de schouwburg. Zo, dat was lang geleden dat ik daar stond. Heb altijd ook veel aan theater en zang gedaan dus ben daar ontzettend vaak geweest maar al heel wat jaartjes terug.

Wij waren met drie Zumba teams en hebben de schouwburg even laten zien wat Zumba is. Wat een geweldige dag vol dans en vooral plezier. Na de tijd nog op stap. Had voor die tijd manlief al gewaarschuwd. Als je dochter morgen wakker wordt en die roept om haar moeder dan bedoelt ze jou. Kortom ik ben er niet!

Na de kroeg nog langs een discotheek waar ik al 14 jaar niet geweest was (en dan was ik ook nog een van de jongsten van onze groep) Een aantal kwamen daar zelfs hun zoon of dochter tegen. Helemaal geweldig. De rollen kunnen ook enigszins omdraaien gedurende de jaren. Dit blijkt uit het feit dan één persoon haar zoon het helemaal niet vervelend vond dat moeke daar stond en eigenlijk alleen maar vroeg of ze wel geld bij zich had anders kon ze wel wat van hem krijgen. Geweldig toch!

De jonge discotheek gangers hebben het ook geweten  hoor.  We hebben de boel op stelten gezet. Iedereen van het podium gedanst tot in de late uurtjes. Heerlijk die vrijheid. Zo anders dan vroeger, dan ging het om zien en gezien worden. Nu heb je er maling aan en kan je helemaal uit je dak gaan.

Menig van ons heeft moeite gehad om recht fietsend thuis te komen en had toch wat hoofdpijn de volgende dag.
Ik? nee heb maar twee wijntjes gehad want was veel te bang dat ik de helft van de avond vergeten zou!
Dus moeders, pick up your danceshoes en ga weer eens lekker uit je dak!

4 thoughts on “Mama’s gone wild

 1. Helemaal gelijk! Af en toe moet je er ook even tussenuit.

  Ik zelf ben al ruim 10 jaar niet meer uitgeweest, dat is een lange tijd. En voorlopig zit het ook niet in dat ik uitga, wil niet op de dansvloer staan met lekkende borsten, geef namelijk nog borstvoeding.
  Gelukkig mis ik het ook niet, ik was/ben namelijk niet zo van het uitgaan, bios pakken natuurlijk wel.

  Het is natuurlijk belangrijk dat je naast het moederschap ook als vrouw plezier hebt en als dat door uitgaan is, dan zeg ik: gewoon doen. Moeders go and have fun!

 2. Absoluut mee eens dat je soms gewoon even heerlijk wat voor jezelf moet doen. Je laadt weer op, bent even geen moeder van en doet gewoon even waar je zin in hebt. Ik ben hier dus groot voorstander van!

 3. he julia

  was hartstikke tof he?
  moeten we nog een keertje doen met zijn allen
  effe lekker helemaal uit ons dak super…..

 4. Het was GEWELDIG!!!!
  Moeten we gauw eens weer doen met z’n allen!
  Groetjes Maaike

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top